- 09:56 Кабмін змінив розрахунок «радянського» стажу для пенсій: що відомо
- 09:26 Жир, нагар та бруд відлітають на очах: додати всього дві ложки й скляні кришки стають як нові
- 08:55 Окупанти розстріляли рейсовий автобус на Сумщині та били по мирних містах України: є загиблі та поранені
- 08:24 Їжте і не набирайте вагу: стало відомо, що їсть Надя Дорофєєва на сніданок
- 08:04 Левам та Скорпіонам — несподіваний прибуток, а у Риб — невеликий конфлікт із близькими людьми: гороскоп на 17 травня та порада від мольфара
- 16.05 22:27 Модний аксесуар літа-2025: підійде для будь-якого стилю та бюджету
- 16.05 22:01 Ця чудова закуска готується за п’ять хвилин: рецепт вас здивує простотою
- 16.05 21:31 Марить, що він бог, одружений з Дженніфер Еністон: зіркова акторка страждає від переслідувача
- 16.05 21:02 Додайте це до ранкової кави: як посилити спалювання жиру
- 16.05 20:45 «Арія Одарки з опери „Запорожець за Дунаєм“ геніально втілена у фарфорових штофах подружжям Трегубових», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 16.05 20:36 За службу отримав «Хрест Хоробрих»: на війні загинув лейтенант поліції зі Львівщини
- 16.05 20:08 Рогалики на сирному тісті: смачно так, що не відірватись
Якщо після Великодня залишилися білки: меренгове печиво зі смаком «Київського торта»

Якщо після смачного святкування Великодня у вас залишилися сирі білки, саме час приготувати з них надзвичайне меренгове печиво, смак якого схожий на відомий у всьому світі «Київський торт». Як це зробити, розповіла популярна українська фудблогерка Alina Foodee, яка віднедавна мешкає у США.
Вам знадобляться:
- яєчні білки — 110 г (3 шт.);
- цукор — 170 г (можна додати 1 ч ложку ванільного цукру);
- сіль — щіпка;
- кукурудзяний крохмаль — 10 г;
- шоколад — 30 г;
- фундук — 60−80 г.
Приготування
Миску з сирими білками поставте на парову баню, але слідкуйте, щоб вода не торкалася посуду (краще аби він був скляним).
Додайте до білків 170 г цукру.
Постійно помішуючи, прогрійте білки з цукром до того моменту, поки цукор повністю не розчиниться.
Якщо у вас є термометр, слідкуйте, щоб температура білка не перевищувала 60 градусів, щоб він не згорнувся. Якщо ж термометра немає, просто дочекайтеся, поки цукор розчиниться (це зазвичай — 3−4 хвилини), і відразу зніміть з вогню.
Ця технологія називається «швейцарська меренга» і вона дає ряд переваг. По-перше, цукор повністю розчиняється, тобто безе буде абсолютно гладким, без крупинок цукру. По-друге, такий білок швидше збивається в більш стійку піну і при запіканні таке безе не розтікається.
Насамкінець додайте дрібку солі і збийте білки до пишної стійкої піни.
Фундук обсмажте і подрібніть у блендері і додайте до збитих білків. Також додайте кукурудзяний крохмаль (або ж борошно) та розтоплений темний шоколад.
Викладіть на деко, вистелене пергаментом.
Поставте деко в духову шафу, прогріту до температури 100 градусів, на півтори години. Якщо ж підсушити безе при температурі 130 градусів, воно буде не білосніжним, а трішки жовтуватим.
Якщо ж підсушувати безе в духовці менше часу, воно буде тягучим всередині.
За бажанням можна додати більше горішків, тому що саме горішки роблять це печиво схожим на коржі з київського торта.
«Обов'язково спробуйте, радуйте себе і свою сім'ю», — радить блогерка.
Також ви можете приготувати цікаві турецькі солодощі, які не залишать вас байдужими.
277Читайте нас у Facebook