Калбура басти: турецькі солодощі, які не залишать вас байдужими

Більшість традиційних турецьких десертів у своїй основі мають цукровий сироп — шербет. Один з таких рецептів — калбура басти. Це пісне печиво з горіхами, яке замочене в сиропі. Це дуже смачно, смак нагадує щось середнє між пахлавою та печивом, ділиться фудблогерка Анніна Карпенко.
Інгредієнти
180 г борошна вищого ґатунку
95 г олії
50−75 г горіхів (за вподобанням)
370 г молока рослинного (можна замінити на воду + лимонний сік чи звичайне молоко)
200 г цукру
2 ч. ложки ванільного цукру
Приготування
Замісити тісто та сформувати печиво. Запекти та ще гарячим залити сиропом.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати неймовірно крутий пиріг з ягодами за рецептом української фудблогерки Alina FooDee.
668Читайте також: Фруктовий салат з незвичайним інгредієнтом: смак та аромат щастя
Читайте нас у Facebook