ПОИСК
Події

Вiдкритий лист

0:00 15 жовтня 2004
Інф. «ФАКТІВ»
Головному редактору газети «Факты и комментарии» п. Швецю О. Є. Прем'єр-мiнiстру України п. Януковичу В. Ф. Вiце-прем'єр-мiнiстру України з питань гуманiтарної полiтики п. Табачнику Д. В. Головi Державного комiтету iнформацiйної полiтики, тебебачення та радiомовлення України п. Чижу I. С.

 

Шановний пане Швець!

В номерах газети «Факты и комментарии» за 01 та 07 жовтня 2004 р. були опублiкованi фрагменти нашої книги «Вiдверто кажучи». При чому, з незрозумiлих для нас причин цей матерiал вийшов пiд рубрикою «Из первых уст», хоча ми нiколи не надавали газетi право публiкувати фрагменти з книги. Крiм цього, ми глибоко обуренi пiдбором фрагментiв для публiкацii, цiллю якої є тiльки створення скандалу та нездорового ажiотажу навколо нашого приватного життя. Цитати з книги на власний розсуд поєднуються коментарями журналiста, який жодного разу не зустрiчався з нами, не має жодного уявлення про наше життя, однак, чомусь, взяв не себе смiливiсть здiйснювати пiдбiр фрагментiв з книги для читачiв газети. Крiм цього, деякi «факти», наведенi в публiкацiї, передаються в спотвореному виглядi, а деякi -- i взагалi вiдсутнi в книзi та нiколи не вiдбувались насправдi.

Все це не тiльки нас неприємно здивувало та вразило, а i завдало серйозної шкоди нашiй честi, гiдностi та репутацiї, порушило нашi права, захищенi Конституцiєю та законами України. Бiльше того, дехто з наших рiдних, друзiв та знайомих, якi живуть в Українi, були просто шокованi такою вiльною iнтерпретацiєю та оцiнкою нашого життя.

РЕКЛАМА

Бiльше всього ми засмученi тим фактом, що зробивши стiльки для пiдтримання та покращення iмiджу України, для поширення iнформацїї про неї у всьому свiтi, для пiдтримки та популяризацїї спорту в Українi, на своїй Батькiвщинi ми зараз зiткнулись з таким явним проявом бажання знайти та при першiй-лiпшiй нагодi опублiкувати щось «погарячiше», поскандальнiше. Ще бiльше нас засмучує те, що це робить така широковiдома, популярна та серйозна газета як «Факты и комментарии», яка нiколи не належала до «жовтої преси». Однак, може, зараз щось змiнилось?

Крiм цього, не можемо не звернути увагу на порушення пiд час публiкацiї авторських прав на книгу, i не тiльки наших, а i прав нашого видавництва, однак, напевне воно i саме вживе вiдповiднi заходи. Зараз ми занепокоєнi, перш за все, тим, що у той час, як ми готуємо видання книги спецiально для українцiв, через дiї деякiх осiб українськi читачи позбавленi можливостi одержати цiлiсне уявлення вiд цiєї, досить вiдвертої, книги та змушенi знайомитись з нею в такому спотвореному виглядi.

РЕКЛАМА

З огляду на це, вимагаємо опублiкувати цей вiдкритий лист в найближчому номерi газети, припинити подальшi публiкацiї фрагментiв книги без нашої згоди, провести розслiдування причин, з яких сталось це прикре непорозумiння.

З повагою, Вiталiй Кличко

РЕКЛАМА

346

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів