- 17:36 Під Києвом поліцейські застрелили чоловіка, який кинув у них гранату
- 17:31 Нерішучість союзників України дозволяє рф продовжувати війну — ЗМІ
- 16:57 Бикам важливо проявити ініціативу, а Драконам — не піддаватися емоціям: східний гороскоп на тиждень 14 — 20 липня
- 16:30 «Поведінка вибудовується лише його власною логікою»: дипломат про відношення Трампа до України та рф
- 16:05 Скандальний футболіст влаштував ще одну «п'яну» ДТП: цього разу його «Мерседес» вибухнув
- 15:41 Ще треба чекати: коли США застосують проти рф «пекельні» санкції
- 15:14 Дрони росіян атакували Самар на Дніпропетровщині: цілилися у ТЦК
- 14:51 Вигідне сусідство: чому досвідчені городники висаджують поруч полуницю та часник
- 14:22 Шкодять собі самі: авіаційний експерт пояснив, чому «Шахеди» можуть пролітати всю Україну
- 14:02 Класичне літо: прогноз синоптиків на тиждень 14 — 20 липня
- 13:31 Стала відома країна, куди рф може невдовзі направити свої ракети
- 13:11 На фестивалі у Закарпатті десятки людей отруїлися водою із… знаменитого водоспаду
Початки кукурузы лучше всего выламывать утром -- собранные днем, в жару, они быстро теряют сахаристость, ухудшается вкус зерен
Для пищевых нужд кукурузу употребляют в фазе молочной спелости. Для проверки годности раскрывают «обертку» кочана и ногтем надавливают на зерно -- из него должна выделяться молочная жидкость.
Початки кукурузы желательно выламывать утром, поскольку собранные днем, в жару они быстро теряют сахаристость, половину полезных веществ. Початки можно недолго сохранять в холодильнике при температуре около нуля градусов.
А из измельченных стеблей сахарной кукурузы можно приготовить приятный сладковатый напиток -- для этого надо настоять их несколько часов в холодной воде.
Если вы высадили кукурузу поздно и не уверены, что початки успеют дозреть до заморозков, процесс созревания можно ускорить. Возьмите 10-процентный раствор каустической соды и опрыскайте им растения -- через два-три дня листочки подсохнут, а початки начнут быстро терять влагу.
Подготовил Леонид ГОРБИК
454Читайте нас у Facebook