Факти
енергетичні батончики для ЗСУ

«Бійці матимуть ще більше сил, аби знищувати ворогів»: готуємо енергетичні батончики

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

10.06.2022 14:20

Кулінарка Ольга Косміна готує ці смаколики для свого чоловіка та його побратимів, які нині захищають Україну від окупантів. Ці батончики, каже, можуть стати гарною альтернативою традиційним цукеркам (як, наприклад, і корисні цукерки без цукру, глютену і тваринних жирів) — і не тільки для бійців ЗСУ, а й для діток. Батончики ситні та корисні.

Інгредієнти:

  • 400 г чорносливу
  • 300 г курагою
  • 100 г журавлини
  • 200 г фініків
  • 200 г насіння соняшника
  • 250 г горіхів (робила і з волоським, і з арахісом)
  • 200 г родзинок
  • 200 г меду
  • 50 мл рафінованої олії
  • 2 склянки пластівців «7 злаків» швидкого приготування

Приготування:

Родзинки залити окропом на 15 хвилин, просушити. Пластівці залити мінімальною кількістю рідини. Всі сухофрукти перемелюються на м'ясорубці, горішки й насіння порубатиножем. Додати мед, олію і ретельно перемішати.

Для прискорення процесу всю масу викласти в цупкий пакет, рівномірно розкачати заввишки приблизно 2 см, розрізатипакет і перекласти на змащений олією пергамент, з якого за допомогою степлера зробитибортики. Запікати 30 хвилин при температурі 120−140°. Розрізати теплими. Кожен батончик загорнути в харчову плівку або пергамент.

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготували млинцевий рулет з полуницею.

Читайте також: «Кава з морозивом афогато»: порадуйте себе смакотою та зарядіться бадьорістю