- 00:07 Україна U21 прикро програла Данії на старті Євро-2025: відеоогляд матчу
- 12.06 22:27 Тест «Ресторанний етикет» від тренд-редакторки «ФАКТІВ» Ольги Сметанської
- 12.06 22:00 Незвичайний салат від кулінарки-гастроблогерки Марини Гармаш: смакує зі смаженою картоплею
- 12.06 21:30 Загадкова каблучка на пальці доньки Джолі та Пітта спровокувала чутки про можливі заручини
- 12.06 21:01 Найкращі овочі та фрукти від гіпертонії: обов’язково включіть їх до свого меню
- 12.06 20:45 «Квіткові натюрморти відновлюють нас, як сама природа», — колекціонерка фарфору Людмила Карпінська-Романюк
- 12.06 20:32 Рік рідні сподівались і чекали: на Вінниччині попрощалися з воїном, який прийняв останній бій на Донеччині
- 12.06 20:07 Кабачковий торт із зеленню: приготуйте за цим рецептом і не переживайте за свою талію
- 12.06 19:57 Дівам — «Закохані», Терезам — «Світ», а Тельцям — «Королева Пентаклів»: Таро-прогноз та поради карт на 13 червня
- 12.06 19:43 Не лише не додадуть, а й заберуть: кого з пенсіонерів і чому змусять повернути виплати
- 12.06 19:34 Зеленський назвав умову, коли «москва зазвучить миролюбно»
- 12.06 19:19 «Впевнений, що рф має план»: військовий оцінив загрозу наступу росії з білорусі
«Кава з морозивом афогато»: порадуйте себе смакотою та зарядіться бадьорістю

Афогато — це найпопулярніший кавовий десерт у світі. Родом він з Італії — країни, в якій придумали два гастрономічних шедеври: еспресо та джелато, а потім вирішили їх об'єднати в одній страві. Рецептом поділилася дієтологиня Катерина Євтушенко, яка дозволяє цей десерт з кавою навіть для тих, хто худне. Але не частіше, ніж раз на тиждень.
Інгредієнти:
1 кулька пломбіру;
50 мл еспресо;
10 г тертого шоколаду.
Приготування
Перед приготуванням помістіть креманку або стакан для подачі на 20 хвилин в морозильну камеру. Це потрібно, щоб кулька пломбіру не розтанула від гарячого еспресо до того, як ви скуштуєте десерт.
Натріть на дрібній тертці темний шоколад. Дістаньте з морозилки морозиво й дайте постояти пару хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'якшим. Сформуйте кульки з пломбіру та викладіть в охолоджену креманку. Зваріть міцний еспресо. Полийте пломбір гарячим еспресо, зверху посипте тертим шоколадом. Щоб смак десерту став пікантний, додайте столову ложку рому, лікеру «Бейліс» або «Амаретто».
Рецептом іншого смаколика — домашнього пирога з маковою начинкою, який можна спекти лише за 40 хвилин, поділилася фудблогерка Людмила Борщ.
1040Читайте також: Неймовірна суміш шоколаду і вершків: готуємо трюфельні цукерки
Читайте нас у Facebook