Факти
Салат з шампіньйонами та зеленим горошком

Салат з шампіньйонами та зеленим горошком: готувати швидко та просто

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

07.10.2022 20:10

Українська фудблогерка Юлія Сімончук, яка раніше поділилася рецептом улюбленого борщу із запеченим буряком, часто готує цей салат саме восени, коли різноманіття свіжих овочів. За її словами, страва вийде бюджетною і смачною, а готується на раз-два.

Інгредієнти:

  • шампіньйони — 250−300 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • консервований зелений горошок — 100 г;
  • майонез — 2−3 ст. л;
  • зелень — для подачі;
  • сіль, перець — на смак;
  • олія — 3−4 ст.л.

Приготування:

Цибулю дрібно покришити, моркву потерти на терці, змішати та посмажити на сковорідці в олії до стану м’якості. Окремо посмажити дрібно нарізані шампіньйони до готовності.

Змішати моркву з цибулею, попередньо відцідивши зайву олію, додати гриби, горошок, майонез та перемішати. Посолити, поперчити на свій смак, додати зелень.

Найкраще вимішувати салат за кілька хвилин перед подачею, і ще перед цим охолодити в холодильнику.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти осіннього салату з моцарелою та волоськими горіхами, а також овочевого салату з родзинкою.