Факти
Яблучний соус

Яблучний соус для рибних та овочевих страв: неймовірно смачно та просто

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

08.05.2023 22:30

Соус для страви можна порівняти з аксесуаром для одягу. Без нього не обійтися!

Рецептом яблучного соусу з петрушкою та часником поділилася відомий кулінар із Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше давала рецепт дуже смачної заправки, що пасує до будь-яких салатів.

- Сьогодні приготуємо чудовий соус із яблук, — каже Елла Іванова, — Додамо всього кілька інгредієнтів. І соус готовий! Він ідеально підходить для рибних та овочевих страв.

Яблучний соус із петрушкою та часником

  • 1 очищене від шкірки яблуко
  • Сіль
  • Свіжомелений перець
  • 1−2 зубчики часнику
  • 30 г петрушки
  • Сік лимона або лайма
  • 2 столові ложки рослинної олії (оливкової або соняшникової)

Інгредієнти подрібнити та збити.

Якщо соус вийшов занадто густий, можна додати трохи водички.

І смачного!

За словами кулінара, цей соус не передбачає зберігання. Його готують безпосередньо перед вживанням. Якщо яблука дуже кислі, у соус можна додати трохи цукру за смаком.

Нагадаємо рецепт салату з фініками та руколою.

Фото з альбому Елли Іванової