ПОИСК
Книга рецептів

Соус зі слив та солодкого перцю: варто приготувати

20:30 15 вересня 2022
соус

Багато хто любить соуси, а приготувати їх не так складно, як часом здається. Та й не так дорого, як купити готові в магазині. А головне — домашній соус завжди натуральний, а отже, корисний для здоров'я. Крім того, смак домашньої їжі — особливий.

Рецептом соусу зі слив та салатного перцю поділилася відома кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати приголомшливий паштет з баклажанів.

— Основний інгредієнт цього соусу — сливи, а їхній сезон зараз у розпалі, — каже Елла Іванова. — Також ще є на ринку та в магазинах величезний вибір солодкого салатного перцю. Рецепт такий.

Соус зі слив та салатного перцю

500 г слив

250 г солодкого салатного перцю

1−2 гірких перців

3−4 зубчики часнику

30−50 г оцту

100 г цукру

1 столова ложка солі

30−40 г олії

50−80 г томатної пасти

Сливи, перець гіркий та салатний подрібнюємо. Уварюємо хвилин 20. Додаємо інші інгредієнти. Варимо 15−20 хвилин. Закриваємо в чисті та сухі баночки. Смачного!

А як приготувати італійський універсальний соус на зиму, розповіла кулінарка Світлана Ситник.

Читайте також: Ароматний та пікантний соус зі слив: він смачний з м'ясом, рибою, овочами, локшиною та просто з хлібом

Фото з альбому Елли Іванової

835

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Instagram

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів