Факти
Салат з сиром, часником та зернами граната

Салат з сиром, часником та зернами граната: заправляти оливковим маслом та лимонним соком

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

11.11.2023 22:32

Гранат — екзотичний фрукт, який зазвичай коштує недешево, проте він надзвичайно корисний. Отож, варто додавати зерна гранату у салати. Вони чудово поєднуються з базиліком або кінзою, сиром та томатами. Але для того, щоб оцінити смак такого салату, варто його спробувати.

Рецептом салату з сиром, часником та зернами гранату поділилась кулінарка Ардія Діаманті, яка раніше радила приготувати курячі відбивні в яєчно-сирному клярі з ягідним соусом.

- Зернами гранату можна декорувати салати та десерти, — говорить Ардія Діаманті. — Такі страви виглядатимуть вишукано. До речі, у Тунісі у ресторанах готелів прийнято подавати зерна гранату окремо у піалі. Їх можна їсти просто так або додавати до страв.

Салат із зернами гранату та сиром (на дві порції)

  • Гранат — 1 шт.
  • Томати середнього розміру — 4 шт.
  • Натертий твердий сир — 200 г
  • Свіжий базилік — за смаком
  • Часник — 3 зубочки
  • Сік половинки лимону
  • Сіль — за смаком
  • Оливкова олія — за смаком

Помідори порізати на слайси, додати потертий на дрібній терці часник та улюблений твердий сир. Доповнити базиліком та зернами гранату. Заправити олією та лимонним соком.

Смачного!

Нагадаємо простий рецепт крем-брюле.

Фото з альбому Ольги Сметанської