- 11:53 Карта Таро тижня: що на нас чекає з 23 по 29 червня
- 11:51 росія готується до війни на виснаження, Україна — до переходу в наступ: що сказав Сирський на зустрічі зі ЗМІ
- 11:23 Хочуть використати свої переваги: аналітики про теорію перемоги путіна у війні з Україною
- 11:14 Усик порвав зі своїм промоутером за місяць до бою з Дюбуа: Красюк виступив із заявою
- 10:56 «Гарна Надя, гарна риба, гарні лебедики»: Дорофєєва посвітила формами на відпочинку
- 10:24 Пастки для водіїв: кому потрібно перевірити права і техпаспорт, щоб уникнути штрафу в 3400 грн
- 09:53 Трамп підтвердив удар США по ядерних об’єктах в Ірані
- 09:35 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 09:24 Будете отримувати більше: кому автоматично збільшать пенсії — названо умови
- 08:54 Пекельна ніч: росіяни завдали сім авіаударів по Краматорську
- 08:17 Овнам не потрібно сьогодні «з'ясовувати стосунки», а Левам не варто ризикувати: гороскоп на 22 червня
- 07:00 Просто хочеться плакати: в Мережі порівняли пенсії в ЄС і Україні
Король салатів від маестро Джеймі Олівера: обов'язково приготуйте на Новий рік

Знаменитий британський ресторатор й телеведучий Джеймі Олівер — великий любитель салатів.
Нещодавно він запропонував приготувати салат з індички в азіатському стилі, який чудово виглядатиме на новорічному столі.
Для такого салату знадобиться:
2 великі шматки м'яса індички
1 велика жменя горіхів кешью
1 жменя сушеної журавлини
1 пучок м'яти
1 пучок кінзи
1 столова л меду
1 свіжий червоний перець чилі
4 великі жмені змішаного листя салату та шпинату
спеції
Для соусу:
сік 1 лайма
сік 1 клементини
1 гранат
½ червоної цибулі
оливкова олія
1 столова л соєвого соусу
1 столова л кунжутної олії
шматок свіжого імбиру
Приготування:
Нарізати м'ясо індички на тонкі смужки, покласти його у суху сковороду поставлену на середній вогонь.
Додати горіхи кешью, журавлину та спеції. Добре перемішати.
Викласти у тарілку змішане листя салату й додати м'яту та більшу частину листя коріандру.
В окремій тарілці для соусу змішати вичавлений сік від клементину та лайма.
Руками вичавити сік з половини гранату, насіння необхідно прибирати. Потерти цибулю на великій тертці.
Додати соєвий соус та кунжутну олію. Вичавити весь сік з тертого імбиру, потім викинути м'якоть.
Добре перемішати отриману масу.
Додати мед у сковороду з м'ясом індички та добре розмішати.
У тарілку зі змішаним листям, м'ятою та коріандром викласти все зі сковороди.
Ложку горіхів, що залишилися, журавлину й хрумке м'ясо викласти поверх салату та полити соусом. Зверху посипати страву насінням гранату.
Посипати салат червоним перцем чилі, листям коріандру.
Бажано відразу ж подавати салат на стіл, поки він ще не охолонув.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт корисного та доступного для кожної господині бурякового салату з квасолею.
994Читайте нас у Facebook