Факти
Рулет зі шпинатом та лососем

Шпинатний рулет з лососем — смачна, яскрава та швидка закуска від фудблогерки Валерії Велігури

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

02.01.2024 17:29

Фудблогерка Валерія Велігура, яка раніше поділилася рецептом закуски «Мандаринки», розповіла, як приготувати яскравий шпинатний рулет з лососем.

Цей повітряний шпинатний бісквіт з ніжним крем-сиром та слабосоленим лососем, який швидко готується може прикрасити й святковий стіл, стверджує фудблогерка.

Інгредієнти (форма 28*20 см):

  • 150 г свіжого шпинату;
  • 3 яйця;
  • Дрібка солі;
  • 50 г борошна;
  • 175 г крем-сиру;
  • Приблизно 200 г слабосоленого лосося.

Читайте також: Млинці зі шпинату, як у найкращих ресторанах: рецепт відомої кулінарки

Приготування:

  • Шпинат заливаємо окропом і через хвилину зливаємо всю воду. Даємо охолонути, додаємо яєчні жовтки та пробиваємо блендером до однорідності. Додаємо просіяне борошно та перемішуємо.
  • Білки з сіллю збиваємо міксером до піків і в 3 етапи вводимо у тісто (обережно перемішуючи лопаткою знизу догори).
  • Виливаємо на лист з пергаментом і випікаємо у розігрітій до 180 гр духовці 10 хв.
  • Після охолодження покриваємо шаром крем-сиру та шаром лосося.
  • Щільно загортаємо в рулет, обертаємо харчовою плівкою та прибираємо у холодильник на декілька годин або на ніч.

Рецепт кіша з бринзою, шпинатом та помідорами читайте на нашому сайті.

Фото зі сторінки фудблогерки