Факти
Десерт з чорносливом та домашнім сиром

Десерт із чорносливом та домашнім сиром: діти будуть у захваті

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

09.01.2024 22:30

Корисні десерти, які такими називають в магазинах, часто лише данина моді. Якщо вчитатися у склад, можна переконатися, що, крім корисних інгредієнтів, у ласощах є чимало того, що не є натуральним. І це одна з причин, чому варто приготувати десерт для дитини, та й для всієї родини, власноруч (наприклад, святковий десерт з корольком і бананом). Тоді ви точно знатимете, яка якість продуктів: їх натуральність і свіжість.

Рецептом ласощів із чорносливом поділилася кулінарка Ардія Діаманті.

— Цей десерт подавайте у гарних креманках, — каже Ардія Діаманті.

Десерт із чорносливом (на дві порції)

  • Чорнослив — 10 шт.
  • Волоський горіх — 6 шт.
  • Сир — 150 г
  • Сметана — 4 столові ложки
  • Цукор — на смак
  • Мандарини — 2 шт.
  • Консервований персик — 2 шт.

Чорнослив залити окропом на кілька хвилин, потім ретельно промити.

Кожен плід начинити грецьким горішком, попередньо підсушеним на розпеченій сковороді та охолодженим.

Додати сир, блендований зі сметанною та цукром.

Доповнити часточками мандаринів та за бажання консервованим персиком. Можна вибрати щось одне.

І смачного!

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти мангової панна котти від Алекса Якутова, а також ароматного десерту без випічки «Три молока» від суперфіналістки «МастерШефа» Ольги Рябенко.

Фото з альбому Ардії Діаманті