ПОИСК
Книга рецептів

Рецепт мангової панна котти від Алекса Якутова: створимо «тропіки вдома»

11:15 3 січня 2024
Манговий десерт

Шеф «Пекельної кухні» Алекс Якутов після приготування торта «Карпатка» вирішив втішити українських чоловіків, яким зараз практично закритий виїзд за кордон через напад росії та необхідність проведення мобілізації в країні, і запропонував українцям та їх вірним дружинами створити «тропіки і дома».

«Ну що, друзі, поїздки за кордон в теплі краї нам всім найближчим часом не світять. A тому можна хоча б на свята зробити собі тропіки вдома, приготувавши мангову панна котту. І подавати її кульками, як морозиво», — написав він у соціальній мережі.

Знавець кулінарних секретів радить не чавити манго самостійно (треба ж іще вибрати смачне, а це непросто), а використовувати готове фруктове пюре. Тим більше, що в рецепті присутнє й пюре маракуї.

Повний список складників десерту:

РЕКЛАМА
  • консервоване пюре манго — 300 г
  • консервоване пюре маракуї — 100 г
  • мед — 100 г
  • листковий желатин — 14 г
  • вершки 30% - 450 г

Приготування

Фруктове пюре закип'ятити, додати вершки, добре розмішати.

Додати попередньо замочений желатин, розмішати до повного розчинення.

РЕКЛАМА

Вилити отриману масу у пластикову посудину і поставити в холодильник для застигання.

Подавати десерт з рідким медом.

РЕКЛАМА

Вам також може сподобатися інший легкий десерт «Яблучні хмаринки» від Лізи Глінської — це саме те, що потрібно після свят.

177

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів