«Цитрусова троянда»: нереально красивий та смачний пиріг з тіста філо
Юлія ЛУГОВА, «ФАКТИ»
22.02.2024 16:03
Ті, хто любить випічку з листкового тіста, добре знайомі з тістом філо, з яким дуже легко працювати, всього лише додавши тепле вершкове масло. З ним просто виходять солодкі пироги, або ж домашні роліні.
Кулінарні вигадниці ж запропонували рецепт свого пирога, який назвали «Цитрусовою трояндою» — за його вигляд.
Потрібні продукти:
- заморожене тісто філо — 12 листів;
- масло вершкове 73% - 150 г;
- яйця — 3 штуки;
- сметана — 200 г;
- цедра лимона — 30 г;
- цукор і будь-які заморожені ягоди — за смаком.
Приготування
На початку один лист тіста філо слід змастити теплим вершковим маслом, накрити другим, і так далі, сформувавши троянду. Викласти у змащену форму для запікання.
Змастити маслом та запікати 15 хвилин за 170 °C.
Для заливки сметану треба поєднати з яйцями, цукром та цедрою, перемішати до однорідності. Цим кремом залити пиріг, додати ягоди та запікати ще 30 хвилин.
Нагадаємо також болгарський рецепт сирної баниці, яка теж готується на основі тіста філо.