Факти
ньокі

Готуємо ньокі: ідеальне доповнення до м’ясних страв

Вікторія МИКИТЮК, «ФАКТИ»

29.02.2024 22:30

Якщо вам потрібен швидкий і простий гарнір, пропонуємо вам рецепт цих ньокі. Всього три інгредієнти і кілька хвилин роботи — і у вас буде гарнір до м'яса. Густоту тіста регулюйте кількістю доданого борошна відповідно до розміру яєць, пише чеський кулінарний сайт toprecepty. До речі, нагадаємо рецепт нашої відповіді італійським ньокі — українських картопляних галушок.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 4−5 столових ложок звичайного борошна
  • сіль

Спосіб приготування

Змішайте яйця з борошном і сіллю вручну в мисці. Не використовуйте віночок або кухонний комбайн. Поступово додавайте борошно і стежте за консистенцією. Вона має бути такою, щоб тісто не розтікалося, але й не надто густою, щоб ньокі не були твердими. Для цього потрібно трохи потренуватися. Точна кількість борошна залежить від розміру яєць.

Пропустіть тісто через ньокі-машину в киплячу підсолену воду. Ньокі готові, коли всі вони спливуть на поверхню. Подавати як доповнення до м'ясних страв.

Нагадаємо рецепт лінивих вареників ньокі.