Наша відповідь італійським «ньокі»: українські картопляні галушки за рецептом шефкухаря Ярославського
Італійські ньокі (gnocci) — галушки овальної форми, що стали популярними разом з рештою італійської кухні. Їх подають як гарнір або основну страву, посипану сиром і приправлену соусом. Класичними вважаються картопляні ньокі. Про те, як можна приготувати таку справу по-українські, розповів суддя програми «Майстер Шеф» Володимир Ярославський.
«Картопляні ньокі — як їх тільки не називають, але найчастіше — картопляні галушки, тож нехай це буде нашою назвою!» — написав він у соціальній мережі.
Інгредієнти:
— 500 г очищеної натертої картоплі
- 1 маленьке яйце
- 90−100 г пшеничного борошна
- 70 г пармезану
- 5 г солі
- мускатний горіхСпосіб приготування:
«Картоплю попередньо запікаю, охолоджую, а потім натираю на терці (мені подобаються жовті сорти, які потім дають суху розсипчасту масу) Можна робити з відвареної картоплі, але звертайте увагу на вологість. Можна ще робити з гарячої картоплі сухе пюре, а потім також використати у готові вироби! Додаю яйце, борошно, сіль, мелений мускатний горіх та тертий пармезан. Замішую швидко тісто, багато його місити не треба. Замість пармезану можна узяти будь-який ваш улюблений витриманий сир. Формую овальні вироби, не забуваю підпилювати борошном стіл, овальні вже можна використовувати. Але якщо будете робити з соусом, то краще зробити „бороздочки“ виделкою або дощечкою! Відварюю у підсоленій воді, поки не вспливуть, а потім ще хвилинку! Перекладаю у пательню з соусом — і смакуємо. В мене були просто смажені лисички і шавлія, можна брати будь-які інші гриби, різноманітні соуси — від овочевого до сирного і навіть просто мʼясне рагу!» — розповів Ярославський.
Як писали «ФАКТИ», раніше відома кулінарка Тетяна Литвинова поділилася секретом приготування вегетаріанської піци.
986Читайте нас у Facebook