Факти
Запеканка

Запеканка «Крупник» від Світлани Фус: страва, яка стане постійним гостем на вашій кухні

Ірина ГАЛ, «ФАКТИ»

11.04.2024 10:54

Дієтологиня Світлана Фус, яка раніше назвала чотири правила здорового сніданку, запропонувала рецепт запіканки «Крупник».

«Це страва, до якої спочатку ставишся скептично, але згодом вона стає постійним „гостем“ на вашій кухні», — пише вона на своїй сторінці у соцмережах і додає, що запеканку можна зробити і солодкою, і солоною. Цього разу дієтологиня приготувала «Крупник» з кисломолочним сиром та курагою.

Інгредієнти:

  • Булгур відварений — 300 г;
  • Сир кисломолочний — 200 г;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Курага — 40 г.;
  • Цукор — неповна ложка;
  • Масло — 5 г для змащування форми.

Читайте також: Сирна запіканка з вишнею без борошна та манки: приготуйте та смакуйте

Приготування:

  • Взбийте яйця з цукром, додайте до суміші охолоджений варений булгур.
  • Додайте кисломолочний сир та перемішайте.
  • Подрібніть курагу та додайте до суміші, ретельно все перемішайте.
  • Відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хв.

«Ви можете використовувти будь яку кашу, досить незвично смакує з гречаною. Залишок „Крупника“ можна поділити на порції та заморозити. Після розморожування достатньо розігріти його кілька хвилин в духовці і смакувати він буде як свіжий», — додає Світлана Фус.

Раніше учасниця суперфіналу кулінарного шоу «МастерШеф» Ольга Рябенко поділилася рецептом запіканки з курячою печінкою.

Фото — скріншот