Сирна запіканка з вишнею без борошна та манки: приготуйте та смакуйте
Ця сирна запіканка дуже ніжна, шалено смачна, прямо тане в роті. Вона точно вдасться кожній господині, тому що потребує мінімум продуктів та затрат. Для дітей взагалі ідеальний варіант, ділиться кулінарка Іванна Дьяченко. До речі, нагадаємо рецепт чизкейка по-шведськи.
Інгредієнти:
- Кисломолочний сир — 400 г
- Яйця — 3 шт.
- Молоко — 100 мл
- Цукор — 80−100 г
- Кукурудзяний крохмаль — 40 г
- Ягоди
Приготування:
Беремо ємність, в якій будемо змішувати інгредієнти. В неї додаємо сир, жовтки, кукурудзяний крохмаль, молоко і половину цукру, можна додати ванільний цукор. Потрібно добре перебити всі блендером. Повинна вийти досить однорідна маса.
Холодні білки і цукор, що залишився, збиваємо міксером в пишну стійку піну. Або як кажуть — до стійких піків. Змішуємо сирну масу зі збитими білками. Обережно, щоб білки не спали і запіканка вийшла повітряна.
Форму змащуємо маслом, дно застилаємо пергаментним папером і виливаємо частину сирної маси, на неї викладаємо ягоди і виливаємо сирну масу, що залишилася. Відправляємо в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку на 30−40 хвилин. Запіканка повинна охолонути і постояти кілька годин в холодильнику.
Нагадаємо рецепт чизкейка з гарбузом.
1017Читайте нас у Facebook