Факти
Салат із брюссельської капусти та полуниці

Чарівно смачний салат: поєднання інгредієнтів вас здивує

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

21.02.2025 22:01

Салати можуть бути справжніми витворами мистецтва. Результат залежить від поєднання інгредієнтів та оформлення. Не бійтеся експериментувати на кухні. Без цього не відкрити нові смаки.

Рецептом чарівно смачного салату з незвичних інгредієнтів з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Елла Іванова.

- Полуниця зараз недешева, але її для салату знадобиться небагато — всього три штучки, — каже Елла Іванова. — Цей салат дуже вишуканий. Подавайте салат красиво! Ваші рідні та близькі це оцінять.

Салат із брюссельської капусти та полуниці

  • Зелений салат
  • Петрушка
  • 100 г брюссельської капусти
  • 3 полунички
  • Натертий пармезан 1 ст. ложка

Соус

  • Сік 1 апельсина
  • 2 столові ложки соусу з часнику, зелені, перцю чилі та болгарського перцю, олії та яблучного оцту.

Викласти на блюдо листя салату і брюссельської капусти, відвареної в підсоленій воді і потім поміщеної в холодну воду для збереження кольору. Додати трохи свіжої петрушки і полуницю, порізану на слайси. Заправити сумішшю зі свіжовичавленого апельсинового соку. За бажанням можна доповнити натертим пармезаном. Але й без нього буде смачно.

І смачного!

Нагадаємо рецепт яскравого картопляного салату із зеленню.

Фото з альбому Елли Іванової