- 18.05 22:27 Сріблясті босоніжки — тренд літа-2025: чому це взуття стане вигідною інвестицією в гардероб
- 18.05 22:00 Дуже смачна спаржа: королівське задоволення
- 18.05 21:30 Ніколь Кідман зізналася, що шкодує про одну річ, від якої відмовилася під час побачень
- 18.05 21:00 Як почистити духовку без проблем: найкращі домашні засоби
- 18.05 20:45 «Обов'язково зверху посипаю пампушки смаженою цибулею», — кулінарка-гастроблогерка Марина Гармаш
- 18.05 20:34 Користувався авторитетом серед побратимів: понад рік рідні чекали на захисника з Вінниччини, який поліг під Бахмутом
- 18.05 20:22 Ракам — «Закохані» та турбота про близьких, Терезам — «Сонце» і радість: Таро-прогноз на 19 травня
- 18.05 20:10 Салат «Апельсинчик»: обов’язково подавайте на святковий стіл
- 18.05 19:45 ЗСУ знищили 50-річний раритет окупантів: про що йдеться
- 18.05 19:39 Грози, град та аномальний холод: що кажуть синоптики про погоду у травні, яка, як і раніше, не тішить українців
- 18.05 19:07 Квартиру відберуть, але телевізор та зубну щітку залишать: якого майна мають право позбавити ухилянта в умовах воєнного стану
- 18.05 18:20 Дякую за лідерство у збереженні життів: що сказав Зеленський віцепрезиденту США на зустрічі у Ватикані
На фестивале в Коростене испекли гигантский 136-килограммовый дерун

В прошлую субботу на фестивале дерунов в городе Коростене Житомирской области испекли гигантский дерун, на который ушло 150 килограммов картошки. Кроме картофеля, в дерун покрошили 26 килограммов лука, 5 кило шампиньонов, 8 килограммов сала, 120 яиц, 3 килограмма сметаны, 3 литра растительного масла. Украсили овощами и калиной.
Фестиваль дерунов в Коростене проходил уже в третий раз. Дерун, который испекли на первом фестивале в 2008 году, весил 118 килограммов.
Во время фестиваля проходила «Школа дерунярства», где каждого желающего учили секретам приготовления этого блюда и даже выдавали соответствующий сертификат. В роли учителя выступил мэр города Владимир Москаленко, который продемонстрировал мастер-класс приготовления «дерунов от мэра».
Стоимость одной порции дерунов составляла от 5 до 10 гривен. Каждый из гостей праздника мог приобрести за 100 гривен патент на право дегустации дерунов в любой торговой точке города.
338Читайте нас у Facebook