- 09:56 Телешоу «Супермама» викликало скандал у прокуратурі: що сталося
- 09:31 У Міноборони розповіли, що військовозобов'язаний має зробити насамперед після сплати штрафу у «Резерв+»
- 09:07 «Довірливі „трампождуни“ дочекалися чергової обіцянки»: Андрій Клименко — про 50 днів фори для путіна від Трампа
- 08:42 Після вечірніх нальотів на Дніпро та Чернігів «Шахеди» всю ніч атакували Запоріжжя
- 08:16 У Тельців день буде продуктивним, а Ракам може завадити емоційна нестабільність: гороскоп на 15 липня
- 14.07 22:34 Володар «Золотого м'яча» майже у 40 років підписав контракт із європейським грандом
- 14.07 22:27 Як їсти знамениті ласощі французької кухні: правила етикету допоможуть вам почуватися комфортно
- 14.07 22:00 Банановий пиріг — ніжний смак літа: готується дуже просто
- 14.07 21:31 Серце розривається: Селена Гомес порушила мовчання у соціальних мережах
- 14.07 21:02 Вони їдять піцу та пасту щодня, але не набирають вагу: ці секрети італійців ви точно не знали
- 14.07 20:45 «З моїми вітражними годинниками не раз траплялися дива», — мисткиня Марія Румілова
- 14.07 20:32 Був активним учасником Революції Гідності: під Покровськом загинув захисник із Тернопільщини
В Україну завезли величезну партію зараженого м'яса: Держспоживслужба виступила із попередженням

У Державній продспоживслужбі попередили, що до Одеської області надійшла партія отруєного сальмонелою курячого м'яса.
«У курячому м'ясі з Польщі виявлено Salmonella Enteritidis. Експортну партію м'яса у кількості 1600 кг виробника Cedrob SA (Цеханув) та з місцем зберігання у AMP Logistika (Плонськ) було відправлено до України. Одержувач: мале підприємство „Вінтер“ (Луцьк)» , — йдеться у повідомленні.
У службі попередили про можливість обігу цієї продукції на Одещині. У разі його виявлення просять терміново повідомляти в обласний главк служби за адресою: Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, +380 487 161 301, [email protected].
При генералізованій формі сальмонели проникають у кров, а при септичній заносяться до різних органів, де утворюються вторинні гнійні осередки (такі ускладнення як: ендокардит, гнійний менінгіт, абсцеси печінки, остеомієліт тощо). Тому сальмонельоз потребує ретельного лікування під контролем лікаря.
Інкубаційний період сальмонельозу триває від кількох годин за кілька днів. Симптоми: гіпертермія; головні болі; ломота у м'язах; спастичні болі у животі; нудота та блювання (часте); пронос. Кал при цьому водянистий, піниться, з характерним неприємним запахом.
Ексклюзивний матеріал «Це скільки треба було тримати сосиску на сонці, щоб у ній виросли такі хробаки?» читайте на сайті «ФАКТІВ».
Фото: https://ua.depositphotos.com.
2325Читайте нас у Facebook