- 00:54 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 24.06 22:26 Наймодніші кольори літа: можливо, речі цих відтінків є у вас у шафі
- 24.06 21:59 Рибний рієт: смачно так, що не відірватися
- 24.06 21:29 Ми разом: Гейлі Бібер відповіла на чутки про розлучення з Джастіном
- 24.06 21:13 У Casino.ua оголосили про партнерство з провайдером Push Gaming: що відомо
- 24.06 21:00 З’їжте фрукт за дві години до сну: із сном не буде проблем
- 24.06 20:50 Україна не виживе, якщо буде розчинена в паспортах інших держав, — Пелюховський
- 24.06 20:45 «Фарфорові сервізи з орнаментами вишиванки вражають красою та вишуканістю», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 24.06 20:33 З 2014 року неодноразово брав участь у бойових діях: на Донеччині загинув поліцейський з Тернополя
- 24.06 20:06 Доречно в будні й на свята: готуємо кабачкові рулетки із помідорами
- 24.06 20:02 Все погано — це нормально: Ксенія Мішина шокувала зізнанням
- 24.06 19:54 Стрільцям — «Туз Пентаклів», Терезам — «Король Жезлів», а Близнюкам — «Імператор»: Таро-прогноз та поради карт на 25 червня
Секрети якості еспресо та капучино: деякі нюанси можуть вас здивувати

Не секрет, що по чашці кави у ресторані чи кафе можна визначити рівень закладу. Показником якості капучіно є ніжна піна, яка «не ламається». Якщо покласти на неї цукор, він не повинен впасти на дно. Хоча в принципі гарна кава додавання цукру не потребує. Її смак має бути збалансований. У ньому і гірчинка, і солодкість.
Перед тим, як пити еспресо, варто зробити пару ковтків води, щоб очистити рецептори і підготувати їх до сприйняття напою. Це дозволить вам насолоджуватися всією палітрою смаку. Шлейф гарної кави супроводжуватиме вас ще деякий час. І це чудово!
Але якщо кава була не дуже гарної якості, виникає потреба зробити ковток води і позбутися не самих приємних відчуттів.
Знавці кажуть, що на смак впливає і чашка. Найкраще, звичайно, якщо вона порцелянова.
Вважається, що чашка повинна бути прогріта біля основи, щоб кава довше залишалася гарячою. Неправильно було б прогрівати всю чашку, тому що при торканні до гарячої порцеляни притуплюється сприйняття смаку напою.
До речі, останніми роками дедалі популярнішою стає східна кава з кардамоном. «ФАКТИ» розповідали, як і з чим її треба пити, щоб насолодитися багатим букетом аромату та смаку.
Фото з альбому Ольги Сметанської
434Читайте нас у Facebook