Факти
Домашній сир із йогурту

Домашній сир із йогурту: чарівне перетворення

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

04.12.2023 22:30

Не випадково кулінарів часто порівнюють із чарівниками. Іноді, маючи в холодильнику один продукт, ви можете отримати з нього інший. Це стосується, наприклад, приготування домашнього сиру з натурального йогурту. Маючи намір приготувати сир, запасіться марлею і, звісно, терпінням. На кухні без нього не обійтися.

Такий сир ідеальний для сніданку, його можна використовувати для приготування улюблених ласощів.

Рецептом домашнього сиру з йогурту поділилася відома кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше пропонувала приготувати домашнє згущене молоко. Його переваги в тому, що він натуральний, що дуже важливо для здоров'я. А смак, на думку, кулінарки взагалі неймовірний. Домашня їжа є домашня — і з цим не посперечатися.

- Йогурт використовуйте натуральний, без добавок, — каже кулінарка Елла Іванова. — Перелийте йогурт у каструлю. Поставте на плиту на маленький вогонь на хвилин 20. Потім охолодіть і процідіть через марлю. Поставте в холодильник на ніч. Вранці подавайте сир з улюбленим конфітюром, медом або фруктами. Прикрасьте ласощі за бажання і можливості м'ятою.

І смачного!

Нагадаємо рецепт різдвяного сирного штолена.

Фото з альбому Елли Іванової