- 16:57 Доля простягне руку допомоги: на п'ять знаків зодіаку чекають на сюрпризи наприкінці тижня
- 16:31 «Я був з ним у полоні»: завдяки акції на підтримку військовополонених і зниклих безвісти у Варшаві вдалося дізнатися про долю солдата з Полтавщини
- 16:06 Сирні булочки: з будь-якою начинкою та без шкоди для фігури
- 15:57 Тобі личить: колишня учасниця «Холостяка» чекає на дитину
- 15:24 Трамп заявив лідерам Європи, що переконаний у перемозі росії, попри втрату темпу її наступу на фронті, — ЗМІ
- 14:51 «Сьогодні треба говорити не про припинення війни, а про перемогу України. Якщо не говорити про перемогу — буде поразка», — Андрій Клименко
- 14:23 Пенсія за віком: чому вона така маленька та як можна збільшити її розмір
- 14:20 Детективів НАБУ підозрюють у приховуванні елітних квартир, сприянні ухилянтам та виводі коштів за кордон, — «Інформатор»
- 14:01 Навіщо в салоні автомобіля потрібні використані чайні пакетики: лайфхак від водіїв із великим стажем
- 13:58 Стрільба в США: у Вашингтоні вбили двох ізраїльських дипломатів
- 13:32 У США не відмовилися від ролі посередника в Україні: що про це відомо
- 13:09 «Ми так намагалися вберегти наших дітей від новин про війну, що пропустили щось дуже важливе. І продовжуємо пропускати», — Інна Совсун
Краффін з квасом: незвичайна ідея для великодньої випічки

Креативні кулінари експериментують та пропонують рецепти. Важливо, що вони вже перевірені на практиці.
Рецептом великодньої випічки на квасі з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Сьогодні у мене для вас ще один цікавий рецепт модної паски — краффіна, — каже Елла Іванова. — На цей раз готуємо незвичайний краффін — з додаванням квасу. Використовуємо темний, який має дуже яскравий смак і колір.
— Поділіться рецептом?
— Звісно.
Краффін з квасом
Інгредієнти для опари:
- 80 г молока
- 1 чайна ложка цукру
- 10 г пресованих дріжджів
- 80 г борошна
- 80 г квасу
Інгредієнти для тіста:
- 1 яйце
- 2 столові ложки цукру
- 5 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 300−350 г борошна
- 50 г вершкового масла
Інгредієнти для начинки:
- 50 г вершкового масла
- 100 г родзинок
- квас
Приготування:
Ізюм залити квасом і залишити на пару годин.Для опари з'єднати молоко, цукор, дріжджі, борошно, квас. Добре розмішати, накрити і залишити в теплому місці на 40−45 хвилин.
Збити яйце зі звичайним і ванільним цукром. Додати борошно, сіль, масло. Хвилин 10 добре вимішати тісто. Накрити і залишити на 1−2 години.Розкачати тісто дуже тонко, змастити маслом. Додати родзинки та, якщо бажаєте, мигдальні пластівці. Згорнути рулет. Розрізати не доходячи до краю. Згорнути та викласти у форму. Залишити, поки тісто не збільшиться у 2 рази.
Випікати при температурі 180 градусів 10 хвилин. Потім при 160 градусах — приблизно 30−35 хвилин. Чудовий краффін готовий!
Раніше Елла Іванова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом смачної паски на жовтках і секретом приготування паски з коньяком.
Читайте також: Сирна паска без випікання зі смаком снікерса: смачно і незвично
Фото з альбому Елли Іванової
582Читайте нас у Facebook