Краффін з квасом: незвичайна ідея для великодньої випічки
Креативні кулінари експериментують та пропонують рецепти. Важливо, що вони вже перевірені на практиці.
Рецептом великодньої випічки на квасі з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Сьогодні у мене для вас ще один цікавий рецепт модної паски — краффіна, — каже Елла Іванова. — На цей раз готуємо незвичайний краффін — з додаванням квасу. Використовуємо темний, який має дуже яскравий смак і колір.
— Поділіться рецептом?
— Звісно.
Краффін з квасом
Інгредієнти для опари:
- 80 г молока
- 1 чайна ложка цукру
- 10 г пресованих дріжджів
- 80 г борошна
- 80 г квасу
Інгредієнти для тіста:
- 1 яйце
- 2 столові ложки цукру
- 5 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 300−350 г борошна
- 50 г вершкового масла
Інгредієнти для начинки:
- 50 г вершкового масла
- 100 г родзинок
- квас
Приготування:
Ізюм залити квасом і залишити на пару годин.Для опари з'єднати молоко, цукор, дріжджі, борошно, квас. Добре розмішати, накрити і залишити в теплому місці на 40−45 хвилин.
Збити яйце зі звичайним і ванільним цукром. Додати борошно, сіль, масло. Хвилин 10 добре вимішати тісто. Накрити і залишити на 1−2 години.Розкачати тісто дуже тонко, змастити маслом. Додати родзинки та, якщо бажаєте, мигдальні пластівці. Згорнути рулет. Розрізати не доходячи до краю. Згорнути та викласти у форму. Залишити, поки тісто не збільшиться у 2 рази.
Випікати при температурі 180 градусів 10 хвилин. Потім при 160 градусах — приблизно 30−35 хвилин. Чудовий краффін готовий!
Раніше Елла Іванова поділилася з «ФАКТАМИ» рецептом смачної паски на жовтках і секретом приготування паски з коньяком.
Читайте також: Сирна паска без випікання зі смаком снікерса: смачно і незвично
Фото з альбому Елли Іванової
572Читайте нас у Facebook