Успенський піст: що можна та чого категорично заборонено їсти на «спасівку»
У православних розпочався Успенський піст, який нерідко порівнюють з Великим постом. У ці дні діють суворі обмеження в їжі.
Протягом двох тижнів духовної та фізичної підготовки до свята Успіння Пресвятої Богородиці віруючим не можна вживати м'ясні та молочні продукти, яйця. Дозволяється тільки рослинна їжа: хліб, фрукти, овочі, каші, сухофрукти, горіхи, мед. Традиційні святкові страви Маковія: коржі «шуліки», пісний борщ з грибами, рулети з маком і вареники з маковою начинкою.
17-го, 19-го, 22-го, 24-го і 27 серпня мирянам, які постять, допускається випити трохи вина. А в свято Преображення Господнього, 19 серпня, дозволяються риба та морепродукти.
Раніше «ФАКТИ» розповіли про народні традиції святкування Маковея .
Фото: https://ua.depositphotos.com
1565Читайте нас у Facebook