ПОИСК
Україна

Декларація Зеленського: НАЗК оприлюднило результати перевірки

22:58 26 жовтня 2021
Декларація Зеленського: НАЗК оприлюднило результати перевірки

Національне агентство з протидії корупції опублікувало результати перевірки декларації президента Володимира Зеленського, під час якої, зокрема було перевірено відомості про компанію Maltex Multicapital Corp., зареєстровану на Британських Віргінських Островах. Саме про неї йшлося в скандальному розслідуванні «Слідство.Інфо» «Офшор 95».

Так, суб'єкт декларування стосовно оприлюлненої інформації повідомив, що наведений у сюжеті журналістів документ не є фінансовим або реєстраційним, а є лише загальною інформацією (анкета-опитувальник), яка подається реєстратору раз на рік кожною компанією.

Зеленський надав НАЗК запитувані пояснення та документи. Також агентство звернулося із запитами до органів Британських Віргінських Островів та Белізу, хоча поки що не отримало від згаданих органів інформації.

Підсумовуючи дані перевірки, у НАЗК заявили, що істотних порушень вимог законодаства України не виявили.

РЕКЛАМА

Скрин решения НАПК

РЕКЛАМА

Також було встановлено, що Володимир Зеленський не вказав у декларації вартість покупки шести годинників: Rolex, Piaget, Bovet, та ювелірного набору із сережок та обручки. Президент пояснив, що їх купили до 2017 року і чеки не збереглися.

Не було вказано і дані про рахунок у «Приватбанку», картку якого президент закрив у травні 2020 року. За висновками НАЗК, інформацію про рахунок потрібно було відобразити.

РЕКЛАМА

Нагадуємо, колишній генпрокурор Юрій Луценко вважає, що правда Зеленського про офшори доб"є його рейтинг, але врятує країну від шантажу Путіна.

1110

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів