- 10:03 Є місця, де вода сягає майже трьох метрів: дощі затопили Львів
- 09:35 Де дивитися сьогодні онлайн «Шахтар» — «Ільвес»: розклад трансляцій та прогноз на відбірний матч Ліги Європи
- 09:24 Маємо виправляти «перекоси»: міністерка соціальної політики розповіла про недоліки системи спецпенсій
- 08:56 Масований удар російських терористів по Києву: в столиці є загиблі та постраждалі
- 08:16 Тільцям важливо стримати емоції, а Скорпіонам треба бути скромнішими: гороскоп на 10 липня
- 00:04 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 09.07 22:26 Тренд в інтер’єрі — кольори тиші: який з відтінків ваш улюблений?
- 09.07 21:59 Неперевершена риба з кабачками: готується швидко та дуже просто
- 09.07 21:30 Дженніфер Гарнер підкорила публіку появою з коханим: колишній не надто зрадів
- 09.07 21:01 Ці ягоди підходять не всім: кому шкідливо їсти виноград
- 09.07 20:34 Працьовитий, відповідальний, добрий: близько року рідні чекали на тіло захисника з Хмельниччини
- 09.07 20:08 Шоколадний брауні з вишнями: такий смачний та корисний сніданок порадує вашу родину
Знаменитий угорський торт «Добош»: готувати його вдома так само приємно, як танцювати «Чардаш»

Після смачного морозива-чизкейка «Нью-Йорк» кулінарка Яна Бен поділилася рецептом традиційного угорського торта «Добош».
Торт складається з шести шарів бісквіту з шоколадним кремом та карамельною глазур'ю. Названий він на ім'я свого автора, угорського кондитера Йожефа Добоша, який вигадав його у 1885 році для Угорської національної виставки.
За свій шедевр Добош отримав золотий імператорський хрест. Але історія запаморочливого успіху кондитера закінчилася сумно. Він збанкрутував, невдало вклавши гроші у цінні папери, й помер у злиднях. Перед смертю майстер передав рецепт торта «Добош» Гільдії будапештських кондитерів, який потім розійшовся по всьому світу.
Випічка не псується щонайменше 10 днів.
Торт «Добош»
Інгредієнти на торт 18 см
Бісквіт
яйця 5 шт
цукор 135 г
ванільний екстракт 1 ч. л (ванільний цукор 10 г)
борошно 120 г
розтоплене вершкове масло 45 гКрем
молоко 270 г
жовток 2 шт
цукор 80 г
кукурудзяний крохмаль 10 г
какао 20 г
темний шоколад 120 г
вершкове масло комн. темп 160 гКарамель
цукор 200 г
вода 50 гПросочення
згущене молоко 15 г
вода 40 г
Нагадаємо, кондитери також поділилися рецептом десерту з бананами, який можна приготувати майже без додавання борошна.
13991Читайте нас у Facebook