- 14:10 «Завалив та їв два тижні»: ГУР оприлюднило докази канібалізму серед окупантів
- 13:52 Тримайся: під Києвом розпочато зйомки романтичного реаліті
- 13:22 Курс долара до кінця червня: що загрожує стабільності американської валюти
- 12:57 Успіх буде слідувати за вами, наче кіт: кому пощастить на тижні з 23 по 29 червня
- 12:39 Новий статус Лесі Нікітюк: зірка стала мамою
- 12:20 Мріє потрапити на цирковий фестиваль у Монте-Карло: унікальна 7-річна гімнастка встановила рекорд України, провисівши під куполом на одній п’яті
- 12:01 Боксер втратив пам'ять після вбивчого нокауту від чемпіона світу
- 12:00 Кар’єра в ритейлі: як ЕКО МАРКЕТ перетворює першу роботу на професійний шлях
- 11:57 Том Круз скоро точно отримає свій перший «Оскар»: що відомо
- 11:50 Представники НАБУ у конкурсі на голову БЕБ є учасниками гучних скандалів, — ЗМІ
- 11:24 Він цього не зробить: Волкер пояснив, чому Трамп не хоче їхати до України
- 11:18 Одним із перших олігархів в Україну мають повернути Миколу Лагуна: ЗМІ про екстрадицію з Австрії
Желейний торт «Бите скло» від Лізи Глінської: легкий та ніжний десерт без випічки

Відома українська кулінарка Ліза Глінська часто ділиться зі своїми фоловерами рецептами вишуканих страв, а також просуває через соцмережі не лише смачну, а й корисну їжу.
Цього разу Глінська поділилася рецептом желейного торта — легкого та ніжного десерту з ягідним та екзотичним пюре без випічки.
Желейний торт «Бите скло»
Продукти
Ягідне желе
200 г ягідного пюре (смородина + малина) (1 склянка)
100 мл води (0,5 склянки)
50 г цукру (2,5 ст. л.)
12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)Екзотичне желе
200 г пюре манго (2 склянки)
50 мл соку маракуї (¼ склянки)
50 мл води (2,5 ст. л.)
50 г цукру (2,5 ст. л.)
12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)Апельсинове желе
300 мл апельсинового фрешу (1,5 склянки)
30 г цукру (1,5 ст. л.)
цедра 1 апельсина
15 г желатину (3 ч. л.) + 75 мл води (5 ст. л.)Йогуртове желе
500 г грецького йогурту (жирністю 9%) (2,5 склянки)
300 мл вершків (10−35%) (1,5 склянки)
50 г цукрової пудри (2 ст. л. з гіркою)
20 г желатину (4 ч. л. з гіркою) + 100 мл води (0,5 склянки)Приготування
Залити у миску гарячу воду й занурити в неї форму з ягідним желе. Желе відмінно відійде від форми.
Нарізати желе довільними шматочками. Те саме зробити з екзотичним желе.
На дно форми, в якій збирається торт, укласти ягідне та екзотичне желе.
Набряклий желатин відправити у мікрохвильову піч на 10 -15 секунд, щоб розпустити його.
Вилити желатинову масу в йогуртову та перемішати.
Залити ягідне та екзотичне желе йогуртовою масою.
Поставити форму з желе у холодильник на 5−6 годин для стабілізації.
Налити у миску гарячу воду й занурити в неї форму, потім, перевернути форму на тарілку та акуратно зняти форму.
Желейний торт готовий.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт торта «Шоколадний велюр», який подобається «шокоголікам», а також рецепт салату «Чоловіча радість» від блогерки Людмили Борщ.
6604Читайте нас у Facebook