ПОИСК
Книга рецептів

Малай з вишнями — хіт весняного столу: діти будуть в захваті

20:15 12 квітня 2022
малай з вишнями

Гастроблогерка з Вінниці Олена Павлова вже роками збирає забуті рецепти подільської кухні, які не лише смачні, а ще й дуже доступні. Один із її улюблених - малай з вишнями, притаманний кухні Бессарабії.

Отже, для приготування потрібно:

  • 3 яйця,
  • 200 г цукру,
  • ваніль, ванільний екстракт, або цукор
  • 260 г кислого молока або кефіру
  • 170 г кукурудзяного борошна
  • 170 г пшеничного борошна
  • 8 г розпушувача
  • 50 г рослинної олії

Яйця, цукор і ваніль збити до піни (швидкість 4, насадка «метелик», збивати 6 хвилин).

Додати кисле молоко (кефір) жирністю не менше трьох відсотків, кукурудзяне і пшеничне борошно, розпушувача для тіста, рослинну олію.

РЕКЛАМА

Знову збити до однорідної маси, додати консервовані чи заморожені вишні, з яких стік увесь сік.

Викладаємо у форму, змащену вершковим маслом — і в духовку на 180 градусів на 30−40 хвилин (в залежності від висоти форми).

Витягніть, дайте охолонути, ріжте на шматки — і насолоджуйтеся. Смачного!

РЕКЛАМА

Раніше «ФАКТИ» поділилися рецептом мармурового кексу з простих інгредієнтів.

Читайте також: Паска вийде запашною та м’якою, наче пух: покроковий рецепт головної великодньої страви

РЕКЛАМА

2985

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів