Як уберегти відкриту томатну пасту від плісняви в холодильнику
Найчастіше під час приготування страв, у яких потрібна томатна паста, продукт витрачається не весь. В результаті вміст банки, що залишився, ставлять на зберігання в холодильник. Напевно, багато хто неодноразово стикався з тим, що паста покривалася пліснявою.
Цей процес спостерігається вже за кілька днів. Однак це не означає, що, відкриваючи банку, її обов'язково треба повністю витрачати. Є перевірені лайфхаки, які допоможуть зберегти продукт від плісняви.
Спосіб перший — заморозка
Наприклад, при приготуванні борщу багато господинь стикалися з тим, що відкривають нову банку томатної пасти, беруть звідти 2−3 ложки, а решту ставлять у холодильник. Коли з'являється пліснява, вміст банки починає погано пахнути, і в результаті на поверхні пасти з'являється пліснява.
Дехто позбавляється зіпсованого верхнього шару і далі продовжує використовувати пасту, інші ж гидують і повністю викидають банку. Однак не треба кидатися в крайнощі, адже є перевірені способи, які допоможуть зберегти продукт.
Найефективнішим варіантом вважається заморожування. Щоб заморозити томатну пасту, слід заздалегідь підготувати спеціальну форму і звичайний пакетик. Розкладаємо її в ємність, після чого накриваємо та поміщаємо в морозильну камеру.
Через кілька годин пасту можна дістати і добре заморожений продукт перекладаємо в пакети. Тепер точно не варто турбуватися про те, що з томатною пастою може щось статися. У замороженому стані вона може зберігатися протягом тривалого часу.
Спосіб другий — олія
Є ще один перевірений і ефективний спосіб — використовувати звичайну олію.
Після того як для приготування страви відкрито нову банку і звідти взято потрібну кількість пасти, необхідно влити в вміст ємності, що залишився, кілька ложок рослинної олії. Потім слід щільно закрити банку.
Такий спосіб дозволяє забезпечити захист томатної пасти від взаємодії з повітрям. В результаті мікроорганізмам буде складно розмножуватися в такому середовищі. А коли знову вирішите скористатися томатною пастою, досить просто вилити з банки олію. На смакові властивості це не вплине.
Раніше «ФАКТИ» писали про інший лайфхак — коли звичний лавровий лист використовується для прання в пральній машині.
21250Читайте нас у Facebook