Занадто мало рідини: чому мариновані огірки пліснявіють і як з цим боротись
Мариновані огірки — смачне надбання нашої країни. Їх приготування дуже просте, але так само просто ми можемо втратити всю свою працю. Все через одну помилку, якої часто припускаються новачки, пише видання Gazeta.
Поширеною проблемою маринованих огірків є те, що вони починають пліснявіти. Потім ми ставимо запитання, що є причиною цього. Здебільшого це пов'язано із занадто малою кількістю рідини для маринування. Якщо огірки не повністю занурені в нього, вони стають сприйнятливими до розвитку грибків. Тому слід переконатися, що ви правильно упакували огірки в банку, щоб вони не спливали догори, і що ви додали достатньо рідини. Однак вона не повинна досягати кришки.
Занадто мало рідини для маринування — поширена, але не єдина помилка, яку ми можемо допустити при приготуванні маринованих огірків. На що ще варто звернути особливу увагу? Ми повинні використовувати чисті й ошпарені банки та якісні кришки. Ті, що погнуті та вкриті іржею, варто викинути.
Кришки й верхні частини банок повинні бути сухими, коли вони закручуються. Можна додатково протерти їх спиртом, який висушить їх і швидко випарується. Після маринування зберігайте мариновані огірки в сухому і темному місці.
Овочі повинні бути свіжими та твердими. Це збереже їхню хрусткість і запобігатиме наповненню водою. Додавання листя вишні або винограду, які багаті на дубильні речовини, також додасть хрусткості.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати ароматні мариновані помідори на зиму.
114Читайте нас у Facebook