- 08:14 Тельцям категорично не можна сьогодні брехати, а Левам не варто розпочинати новий проєкт: гороскоп на 18 червня та інформація про сумісність у шлюбі від мольфара
- 08:07 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 17.06 22:26 Як їсти картоплю фрі в ресторані: знання етикету дозволить вам почуватися комфортно
- 17.06 21:59 Дивовижний пиріг без яєць та вершкового масла: рецепт відомої кулінарки простий у втіленні
- 17.06 21:29 «Припиніть це лайно!»: Джастін Бібер сильно розлютився під час зустрічі з папараці
- 17.06 21:00 Включіть у свій раціон: це найкращі трави для контролю високого рівня цукру в крові
- 17.06 20:34 «Аби всі були такі, як він, то вже давно була б перемога»: на Курщині загинув захисник з Вінниччини
- 17.06 20:08 Вареники з сиром на пару: порадуйте родину ситною вечерею
- 17.06 19:51 Застрелив дружину і наклав на себе руки: кривава сімейна драма розігралася на одній з вулиць Житомира
- 17.06 19:43 У ЗСУ «засвітився» рідкісний трофей з вдв рф: такого ще не траплялося
- 17.06 19:18 Україна зробила перший крок до реалізації угоди з США про видобуток корисних копалин
- 17.06 19:04 Це шо, моя жінка вагітна?: коханий відомої телеведучої відреагував на новину про дитину
Етикет шведського столу: деякі правила вас здивують

Шведський стіл у ресторані готелю зазвичай вражає розмаїттям їжі. Такий формат подачі страв передбачає певний етикет. Знання його правил допоможе уникнути незручних ситуацій і почуватися комфортно.
По-перше, дотримуйтесь черги. По-друге, накладайте їжу, використовуючи призначені для цього прибори й обов'язково повертайте їх на місце. Брати різні салати однією ложкою неприйнятно. Не можна торкатися їжі руками. Також неприпустимо накладати її за допомогою своєї виделки.
Не накладайте на тарілку гору їжі. Це виглядає неестетично. Візьміть тільки те, що збираєтеся їсти. А якщо захочете взяти ще щось, підійдіть до столу ще раз із чистою тарілкою.
Якщо ви помістили на свою тарілку їжу помилково (наприклад, взяли пиріжок із начинкою, яку не любите), повертати його назад не можна.
Не варто на одну тарілку поміщати і солоні закуски, і десерти. За десертом варто підійти до столу окремо.
На сніданок у готелі неприйнятно виходити в банному халаті або піжамі.
Раніше «ФАКТИ» писали про те, чому не варто обговорювати чужі гастрономічні уподобання за столом.
Фото з альбому Ольги Сметанської
25119Читайте нас у Facebook