- 00:05 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 22.06 22:28 Із чим не варто поєднувати плетені сумки: деякі нюанси вас здивують
- 22.06 22:01 Незвичайний джем: вариться так просто, що ви здивуєтеся
- 22.06 21:30 Уся в талановиту маму: Дженніфер Лопес натякнула на захопливу співпрацю з донькою
- 22.06 21:12 «Це самогубство»: експерт про рішення парламенту Ірану закрити Ормузьку протоку
- 22.06 21:01 Зменшує хронічні запалення: корисні властивості бурякового соку, який вважається суперпродуктом
- 22.06 20:45 «У вінку кожна квітка має символічне значення», — колекціонерка фарфору Людмила Карпінська-Романюк
- 22.06 20:33 З перших днів війни пішов боронити країну: в бою на Донеччині загинув нацгвардієць з Київщини
- 22.06 20:08 Фаршировані гриби в духовці: пікантний та вишуканий перекус
- 22.06 19:54 Скорпіонам — «Імператриця», Дівам — «Дев'ятка Кубків», а Левам — «Верховна Жриця»: Таро-прогноз та поради карт на 23 червня
- 22.06 19:44 Російські війська тепер мають технологічну перевагу: ЗМІ про нову тактику ударів дронами
- 22.06 19:34 Екстретя ракетка світу та уродженка москви ледь не влаштували бійку після матчу у Німеччині
Съев 20 граммов черной смородины, можно восполнить суточную норму в аскорбиновой кислоте
В черной смородине находится большое количество витаминов, пектиновых дубильных веществ, органических кислот, а также железа и калия. Ягоду используют при заболеваниях желудочно-кишечного тракта, некоторых видов анемии, нарушении ритма сердца, атеросклерозе, простудных, инфекционных заболеваниях, пародонтозе и пиелонефрите. В смородине содержится до 16% сахара, 4% органических кислот, витамины P, B, аскорбиновая кислота, каротин, эфирные масла.
Черная смородина широко используется в фармацевтической промышленности для приготовления сиропов, улучшающих вкус препаратов. Плоды растения применяются в качестве витаминного диетического средства при фенилкетонурии. А съев 20 граммов ягод черной смородины, можно восполнить суточную норму в аскорбиновой кислоте.
Подготовила Анна МАРЛИНСКАЯ
526Читайте нас у Facebook