У Андрія Макаревича розкрили секрет солянки по-пітерські
Російська актриса Олександра Флоринська в програмі Андрія Макаревича «Смак» поділилася чудовим рецептом солянки, яку готують у Пітері.
Лідер «Машини часу» згадав, як у далекому 1976 році збірна м'ясна солянка з ресторану «Універсал» на Невському проспекті справила на нього незабутнє враження.
Для приготування страви необхідні такі інградієнти:
- жирна яловичина з кісткою, яку потрібно заздалегідь відварити;
- різні види варених та копчених ковбас й сосисок;
- копчені реберця;
- картопля;
- морква;
- цибуля;
- солоні огірки;
- маслини й каперси;
- томатна паста;
- лавровий лист та спеції.
За словами Макаревича, радянський варіант збірної солянки не терпить надмірностей. У тому пітерському блюді, яке пам'ятає Макаревич, не могло бути каперсів, але час вносить свої корективи, і відмовлятися від їхнього пряного смаку просто немає сенсу.
Нагадаємо, нещодавно дружина музиканта Ейнат Кляйн швидко приготувала вишуканий десерт без випічки. Рецепт «Зефірної мусу» сподобався Макаревичу і він додав до нього секретний інгредієнт.
Фото скріншот відео
1948Читайте нас у Facebook