ПОИСК
Україна

Тричі не з’явився: НАБУ оголосило у розшук молодшого Гладковського

15:23 22 квітня 2021
Гладковський-молодший

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Ігоря Гладковського, сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Про це повідомляє прес-служба НАБУ в Facebook.

Гладковського-молодшого підозрюють в ч.2 ст.369−2 Кримінального кодексу («Зловживання впливом») у справі про поставки товарів ТОВ «Оптімумспецдеталь» та інших підприємств для «Укроборонпрому».

Слідство також вважає, що Гладковський переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності — зокрема, повідомляється, що він тричі не з'являвся в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для отримання копії обвинувального акта.

За даними слідства, підозрюваний створив преференції для «Оптімумспецдеталь», яка укладала договори з «Укроборонпромом», за що в 2015−17 рр. отримував відкат в розмірі 50% від прибутку компанії. Тільки по одному з договорів йому передали 950 тисяч гривень.

РЕКЛАМА

Нагадаємо, в жовтні 2019 року екс-першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем») Кримінального кодексу України. Пред'явлені підозри стосувалися закупівель вантажівок «МАЗ» за нібито завищеними цінами і не внесення в декларації доходів, нібито отриманих дружиною екс-чиновника від здачі в оренду нерухомості. Також він фігурує в справах НАБУ про закупівлі палива для потреб Міноборони за завищеними цінами, і про зловживання службовим становищем і лобіюванні інтересів компанії «Богдан Моторс».

фото infonews.org.ua/

РЕКЛАМА

224

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів