- 21:03 На що звернути увагу перед укладенням договору оренди житла: це вбереже вас від проблем
- 20:45 «Носити прикраси — мистецтво. Щоб мати стильний вигляд, треба знати деякі секрети», — експертка зі стилю Ірина Бейлі
- 20:33 Для дружини та доньки він був опорою: на Покровському напрямку загинув воїн із Дніпропетровщини
- 20:25 Померла зірка «Діамантової руки» та інших фільмів Гайдая
- 20:08 Ароматні ліниві вареники з маком: будете готувати їх ледь не щодня, бо це смакота
- 19:52 Близнюкам — «Закохані» та важливе рішення, Рибам — «Смерть» та початок нового етапу: Таро-прогноз на вівторок, 13 травня
- 19:48 Отримати допомогу від держави зможуть більше переселенців: що вирішив Кабмін
- 19:46 За рік подорожчали на 75%, а за тиждень на 13%: які продукти зростають у ціні в Україні
- 19:21 Особливий день: відома шеф-кухарка похрестила доньок
- 18:59 Польща змінила правила видачі студентських віз іноземцям: що потрібно знати абітурієнтам з України
- 18:33 путін ризикує переграти з Трампом на переговорах щодо України, — Болтон
- 18:12 Поливайте плодові дерева тільки так — і отримайте врожай у подвійному розмірі: поради досвідчених садівників
Смачнюча родинна паска: улюблений рецепт відомої кулінарки

У кожної господині, яка намагається порадувати своїх рідних святковою здобою на Великдень, є улюблений рецепт паски. Наприклад, відома кулінарка з Київщині Лідія Сиренко за основу бере рецепт зі значними порціями інгредієнтів. Такий підходить для великої родини. Напередодні Великодня Лідія Михайлівна пропонує читачам «ФАКТІВ» свій святковий рецепт.
Паска родинна
Для тіста потрібно взяти:
2 кг борошна
1 л молока
150 г мокрих дріжджів
15 яєчних жовтків
200 г вершкового масла
100 г олії
250 г цукру
0,5 ч. ложки солі
ванілін за смаком
250 г родзинок
цедра 1 лимона
Дріжджі розчинити у невеликій кількості теплого молока з кількома ложками цукру та борошна до густоти сметани, посипати тонким шаром борошна. Посудину з рідиною поставити в тепле місце і прикрити рушником.
Коли розчин підійде, збити жовтки з цукром, всипати борошно, сіль, долити решту молока. Все це місити, доки тісто не відставатиме від рук. Знову поставити в тепле місце.
Щойно тісто підійде, додати розтоплене масло, олію. Вимісити і ще раз поставити, щоб підійшло. Після цього знову перемісити тісто. Наприкінці додати родзинки та цедру лимона. Тісто посадити у високі форми, змащені жиром. Щоб паски блищали, змастити їх двічі збитим яйцем. Випікати у гарячій духовці (приблизно 180 градусів) приблизно 1 годину (в залежності від розміру форми).
Коли паска охолоне, прикрасити її глазур’ю, цукатами та горіхами. Для глазурі треба взяти 2 яєчних білки, додати трошки солі, збити в піну. Додати півсклянки цукру та знову збити. Ще півсклянки цукру висипати в сотейник і додати трохи води — десь 2 столових ложки. Варимо сироп, додаємо до нього лимонну кислоту (чверть чайної ложки), розмішуємо. Не припиняємо збивати білки й потроху вливаємо в них цукровий сироп, додаємо ванілін. Ще хвилини 3 збиваємо міксером. Глазур готова.
Смачного!
Читайте також: Просто, швидко і смачно: Марічка Падалко розповіла про «ідеальну паску» перед Великоднем
Читайте також: Смачна паска на жовтках: швидкий рецепт
Читайте також: Апельсинова паска зі свіжою журавлиною: новий смак святкових ласощів
Фото Pixabay
939Читайте нас у Facebook