Переможець шоу «МайстерШеф. Професіонали 2» Євген Грибеник, який раніше запропонував рецепт страви з італійської кухні — солодкого перцю у медово-бальзамічному маринаді, розповів, як він готує пиріг на пісочному тісті — відомий Кіш Лорен.
ВІДЕО ДНЯ
У Instagram він не лише опублікував рецепт цього пирога, а й виклав кілька відео, супроводжуючи своїми коментарями процес приготування.
Інгредієнти:
Для тіста (під форму 30 см):
225 гр. борошна;
145 гр. вершкового масла 82%;
3−4 гр. солі;
70 гр. жовтків (кулінар використовує 1 яйце та 2 жовтки).
Для начинки:
400 гр. замороженого шпинату (виходить 200 гр розмороженого);
100 гр. копченого курячого філе;
100 гр. твердого сиру;
50 гр. сиру брі (за бажанням)
2 яйця;
1 склянка вершків;
Сіль, перець за смаком;
3 шт. цибулини.
Приготування:
РЕКЛАМА
Пасувати цибулю на вершковому маслі. Окремо підготувати суміш із яєць, вершків, додати трохи борошна, мускатного горіха, також додати готову цибулю.
Зверху на випечене пісочне тісто у форму викласти суміш, розморожений та віджатий шпинат та курку. Посипати сиром.