- 21:31 Кеті Перрі викликала занепокоєння шанувальників відсутністю обручки
- 21:02 Найкраща спеція для мозку: яка трава може суттєво покращити пам’ять
- 20:59 Семирічну дівчинку, яка зникла в Одесі, знайшли вбитою
- 20:38 Ціни на нафту та хвиля мігрантів: Пелюховський про кризу у разі війни на Близькому Сході
- 20:35 Близько місяця у шпиталі боролись за його життя: на Вінниччині поховали 22-річного розвідника, якого важко поранили на Курщині
- 20:08 Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
- 19:59 «Тихий план «Б» від влади? Що пишуть ЗМІ про кандидата в очільники БЕБ Цивінського
- 19:43 У рф знайшли застосування новій зброї з КНДР: експерт розповів, чому вона може стати дуже небезпечною
- 19:16 Рве на шматки: популярна співачка вразила зміною
- 18:59 Скорпіонам — «Сонце» та радість, Дівам — «Трійка Жезлів» та плани на майбутнє: Таро-прогноз на 20 червня
- 18:32 Попит на протези серед окупантів виріс удвічі: британська розвідка пояснила, що відбувається
- 18:12 Переселенцям роздадуть ваучери: в Україні планують запровадити нову житлову програму для ВПО
Джеймі Олівер поділився «кращим рецептом» запеченої картоплі до Різдва

Знаменитий британський кухар, телеведучий, автор книг з кулінарії та ресторатор Джеймі Олівер, який нещодавно поділився рецептом «королівського мохіто», розповів, як приготувати найкращу на його думку запечену картоплю. Ця страва чудово підійде для різдвяного столу.
Як розповів кухар на своєму сайті, у цьому рецепті він застосував кілька невеликих, але важливих нюансів, які збирав упродовж усієї своєї кулінарної кар'єри. Саме це дозволяє досягти ідеального результату.
Інгредієнти
2,5 кілограма картоплі
4 столові ложки гусячого жиру або вершкового масла
Оливкова олія
Одна головка часнику
Пучок свіжої шавлії вагою 15 грамів
Джеймі рекомендує спочатку підготувати картоплю, а наступного дня вже безпосередньо запікати її.
1. Обережно почистьте картоплю, зберігаючи її цілою. Бажано вибирати однакові за розміром бульби приблизно вісім сантиметрів завдовжки.
2. Прокип'ятіть їх у каструлі з киплячою підсоленою водою протягом 15 хвилин. Злийте картоплю на друшляк і дайте кілька хвилин підсохнути. Злегка струсіть друшляк кілька разів.
3. Покладіть гусячий жир або вершкове масло, а також одну столову ложку оливкової олії у велике деко для смаження. Всипте туди картоплю, додайте морську сіль і дрібку чорного перцю, і перемішайте, щоб картопля покрилася олією. Розкладіть картоплини одним досить щільним та рівним шаром, але з невеликими проміжками між ними.
4. Накрийте деко і поставте його на ніч у холодильник. Наступного дня, попередньо розігрівши духовку до 180 градусів, роздавити неочищені зубчики часнику та додати на деко. За словами Джеймі, це надасть картоплі аромату.
5. Потім запікайте картоплю протягом години або доти, доки картопля не стане хрумкою і золотистою.
6. Вийміть лист з духовки. Тепер Олівер рекомендує акуратно роздавити кожну картоплю товкачем для пюре — так, щоб картоплини всунулися одна в одну та заповнили все деко. Візьміть листя шавлії, змішавши їх з оливковою олією. Посипте ними картоплю і запікайте ще 20−25 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» писали — Рецепт різдвяного лимонно-кокосового печива, яке можна зберігати тиждень до свята.
6337Читайте нас у Facebook