- 22:28 «Гола» ялинка: тренд, який обирають багато знаменитостей
- 22:01 Новорічний салат із хурмою: яскравий, як ялинкові іграшки
- 21:32 Бен Аффлек вдався до радикальних заходів, щоб забути про Дженніфер Лопес
- 21:04 Корисна їжа та зрідка відпочинок: що насправді потрібно вашій печінці
- 20:45 «Іноді люди думають, що фото моїх пряникових будиночків згенерував штучний інтелект», — кондитерка Олена Зіберт
- 20:27 У перші дні російського вторгнення пішов добровольцем: на війні загинув пілот БПЛА з Київщини
- 20:05 Капуста з грибами та журавлиною: оригінальна та смачна страва
- 19:56 Левам — «Туз Жезлів», Терезам — «Імператриця», а Рибам — «Зірка»: Таро-прогноз на 23 грудня
- 19:40 Це як ІПСО: політолог про нову тактику путіна залякування України та Європи
- 19:03 Як зробити вершки з молока в домашніх умовах: поради від українських красунь-кулінарок
- 18:40 Дійсно головна, тому ніхто не заважає: Алла Пугачова виступила із заявою
- 18:21 Переймають погані звички від росіян: як північнокорейські війська воюють на Курщині
Країна: Іспанія
Мануфактура: Lladro
Рік створення: 1993
Скульптор: Francisco Polope
Розмір: 29×25 cm Із експозиції «Shvets Museum»
Вирішив поділитися з вами, мої друзі, думками з приводу. Хоча і привід у нас сьогодні, зізнаюся, не дуже який, і думки, відповідно, такі самі. Не дуже причесані, так би мовити. Першого лютого у багатьох країнах відзначається Міжнародний день десерту. Зрозуміло, у цей день так чи інакше загострюються вічні суперечки про шкоду та користь. Усього на світі. І десерту, зокрема. З дитинства кожен з нас тільки і чує поради, що доносяться з усіх боків- і гострого не їж, і гіркого не пий, і жирного — ні-ні… Ну, а щодо солодкого, то тут одностайні чи не всі порадники разом узяті: цукор — біле зло і не надумайте їм зловживати. Ні в якому разі.
Живучи в полоні вічних заборон (що часто абсолютно суперечать один одному), ми намагаємось обмежити себе в бажаннях отримати насолоду від життя. Ми прислухаємося до тих, хто переконливо доводить, що й то шкідливо, і це не дуже корисно, і взагалі кожен невірний крок у отриманні задоволення від «некорисного» наближає нас до смерті. Так і хочеться запитати: а чи не роблячи ці кроки, ми не наближаємося? Хіба у списку невиліковних хвороб життя не перебуває на одному з найперших місць? Так чи варто, постає питання, обмежувати себе у всьому в той час, коли ще шматочок улюбленого торта може принести радість, заради того, щоб у глибокій старості мучитися спогадом про це за повної відсутності будь-яких бажань взагалі? Крім одного, звісно. Заповітного…
Звичайно, пристрасть пристрасті ворожнеча. І відкривати широку полеміку з цього приводу зовсім не збираюся. Адже я зараз про інше. Про дрібні життєві радощі, без яких наше земне перебування стає сірим й одноманітним. Тож чи варто відмовляти собі у малому? Можливо, краще, послухавши всі ці переконливі поради щодо шкідливості солодкого, смачного та бажаного, махнути на них рукою та зі словами «Та скільки того життя!» взяти та й відзначити з рештою цивілізованого світу День десерту? А? Як ви вважаєте?..
Усім сьогоднішнім іменинникам дозвольте побажати добра та щастя. А вам, друзі мої, доброго дня. Як завжди, щиро ваш.
вологість:
тиск:
вітер: