ПОИСК
Книга рецептів

Домашній хліб у духовці: просто і смачно

15:16 1 березня 2022
Домашній хліб у духовці: просто і смачно

Через російсько-українську війну багато українців виявилися відрізані від найпростіших можливостей, наприклад, не можуть купити хліб — його просто не можуть доставити в магазини дорогами, що обстрілюються.

Тим господиням, хто має вдома деякі запаси борошна, знадобиться цей рецепт випічки швидкого хліба, причому без хлібопічки, а просто в духовці. Хліб виходить м'яким та пишним.

Що необхідно:

  • вода тепла — 210 мл;
  • дріжджі сухі — 1 ч. л.;
  • борошно пшеничне — 320 г;
  • олія соняшникова — 30 мл;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.

Етапи приготування

РЕКЛАМА

Змішати сухі інгредієнти: просіяти борошно, додати сіль, цукор та дріжджі.

Влити теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію.

РЕКЛАМА

Замісити м'яке та приємне тісто. Оскільки борошно буває різної щільності, його кількість може бути трохи більшою. У мене вийшло на 20 грамів більше, ніж у рецепті. Миску змастити олією та помістити в неї тісто на 30 хвилин, накривши кришкою або плівкою.

За цей час тісто підніметься втричі. Його слід обім'яти та сформувати булку або батон. Зверху можна зробити надрізи.

РЕКЛАМА

Залишити хліб для вистоювання ще на 15−20 хвилин. Потім збризнути молоком або просто водою.

Розігріти духовку до 200 градусів та випікати хліб 20−25 хвилин до золотистого верху. Остудити на ґратках.

Нагадаємо, у Міністерстві аграрної політики запевняють, що більшість підприємств із виробництва продуктів харчування працюють у штатному режимі та підтверджують свою готовність забезпечувати українців продовольством у всіх необхідних обсягах.

30385

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів