- 18:46 Перехід з одного виду пенсії на інший: експерт пояснив, коли це вигідно
- 18:24 В Україні хочуть підняти народжуваність: ціна питання — 80 мільярдів гривень на рік
- 17:47 Захист від колорадського жука без «хімії»: посадіть це біля картоплі, і «колоради» забудуть дорогу до вашої дачі
- 17:21 Популярність Меган Маркл впала до історичного мінімуму: що сталося
- 16:47 Редиска по-грузинськи від Івана Янюка: страва, яка запам’ятається вам надовго
- 16:23 В Україні знайшли варіант, як захистити БПЛА від дронів-перехоплювачів — ЗМІ
- 15:35 На Одещині внаслідок пожежі загинули двоє малолітніх дітей
- 15:24 Ніжна і незламна: популярний гурт випустив потужний кліп
- 14:56 Чемпіонат України з футболу, 29-й тур, 17 — 18 травня: результати та відеоогляди матчів, становище команд
- 14:47 Більше, ніж приправа: як ефективно очистити унітаз за допомогою речі, яка є у кожної господині
- 14:21 Що робити, якщо вам заблокували рахунок через порушення банківських переказів: поради банкіра
- 13:52 У Стамбулі російська делегація погрожувала захопити нові області України — ЗМІ
Через російсько-українську війну багато українців виявилися відрізані від найпростіших можливостей, наприклад, не можуть купити хліб — його просто не можуть доставити в магазини дорогами, що обстрілюються.
Тим господиням, хто має вдома деякі запаси борошна, знадобиться цей рецепт випічки швидкого хліба, причому без хлібопічки, а просто в духовці. Хліб виходить м'яким та пишним.
Що необхідно:
- вода тепла — 210 мл;
- дріжджі сухі — 1 ч. л.;
- борошно пшеничне — 320 г;
- олія соняшникова — 30 мл;
- цукор — 1 ч. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.
Етапи приготування
Змішати сухі інгредієнти: просіяти борошно, додати сіль, цукор та дріжджі.
Влити теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію.
Замісити м'яке та приємне тісто. Оскільки борошно буває різної щільності, його кількість може бути трохи більшою. У мене вийшло на 20 грамів більше, ніж у рецепті. Миску змастити олією та помістити в неї тісто на 30 хвилин, накривши кришкою або плівкою.
За цей час тісто підніметься втричі. Його слід обім'яти та сформувати булку або батон. Зверху можна зробити надрізи.
Залишити хліб для вистоювання ще на 15−20 хвилин. Потім збризнути молоком або просто водою.
Розігріти духовку до 200 градусів та випікати хліб 20−25 хвилин до золотистого верху. Остудити на ґратках.
Нагадаємо, у Міністерстві аграрної політики запевняють, що більшість підприємств із виробництва продуктів харчування працюють у штатному режимі та підтверджують свою готовність забезпечувати українців продовольством у всіх необхідних обсягах.
30462Читайте нас у Facebook