Соковитий і легкий у приготуванні шашлик із курки: для святкування перемоги у війні — те що треба
У кожного шеф-кухаря є свій рецепт ідеального шашлику. Кулінар Віталій Думінській поділився з «ФАКТАМИ» рецептом надзвичайно смачний шашлик з курки. Маринад, за його словами, дуже простий, але цікавий і незвичайний. Шашлик виходить дуже соковитий, ніжний і ароматний.
Інгредієнти:
- куряче м'ясо — 1 кг 500 г
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- спеції для шашлику — на смак
- соєвий соус — 2−3 ст. л
- оцет бальзамічний — 3−4 ст. л.
- сіль на смак
- вода — 100 мл
Приготування:
Куряче м'ясо звільнити від кісток. Порізати на частини. Ріпчасту цибулю почистити й порізати кільцями, додати до курки. Влити соєвий соус, воду, посипати щедро спеціями для шашлику. Додати бальзамічний оцет. Все добре перемішати. Якщо потрібно, додати сіль. Залишити курку для маринування на 4−5 годин при кімнатній температурі. Нанизати курку на шампури разом з кільцями цибулі.
Смажити шашлик з курки над розжареним вугіллям до готовності. Перевірити це можна, розрізавши шматочок м'яса ножем. Якщо виділяється прозорий сік — шашлик готовий!
Подати смачний шашлик з курки гарячим, з овочами, зеленню та улюбленим соусом.
Читайте також: «Правильний» люля-кебаб на мангалі по-вірменському: покроковий рецепт
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як швидко приготували смачну домашню солонину в банках з курячого м'яса для тривалого зберігання.
1024Читайте нас у Facebook