ПОИСК
Книга рецептів

Ані краплі оцту: рецепт найсмачніших «дитячих» маринованих огірків

11:49 23 червня 2022
Мариновані огірки

Зазвичай при заготівлі на зиму маринованих огірків господині використовують оцет, проте є рецепти, в яких він зовсім не потрібний.

Про те, як приготувати «дитячі» мариновані огірочки без оцту розповіли автори ресурсу «Рецепти на кожен день».

Інгредієнти для маринаду (для трьох літрових слолїків):

  • 2 столові ложки солі;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 1,5 чайної ложки лимонної кислоти.

Πриготування:

  • На дно слоїків покласти гілку кропу, листок хрону, 2 зубчики часнику, 2−3 горошини чорного перцю, 2 листки смородини та лавровий лист.
  • Щільно заповнити слоїки огірками, залити окропом, залишити на 10 хвилин і вилити воду.
  • Залити водою вдруге, залишити на 10−15 хвилин, злити воду в каструлю, закип'ятити, додати сіль, цукор і лимонну кислоту.
  • Залити маринадом огірки і закатати кришками. Слоїки укутати і залишити остигати.

Без оцту готують і малосольні огірочки у мінералці. Для цього, крім води, знадобляться сіль, кріп та часник.

Фото Pixabay

26111

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2022 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.