ПОИСК
Книга рецептів

Смажене качине філе: рецепт-медитація від судді «МайстерШефа»

17:32 15 жовтня 2022
Філе качки

Відомий ресторатор Володимир Ярославський, який раніше розкрив секрет приготування смачного соковитого стейку вдома, поділився «рецептом-медитацією», розповівши, як приготувати філе качки.

Суддя шоу «МайстерШеф», насамперед, порадив купити найсвіжіше філе або свіжу качку та самостійно її обробити. Також можна взяти й заморожене філе.

Приготування:

Гострим ножем зробити поперечні розрізи на шкірі. Треба надрізати саме шкіру, не дорізаючи до м’яса. Це роблять для того, аби зайвий жир рівномірно висмажився в процесі приготування. Зайву товсту шкірку треба відрізати.

РЕКЛАМА

Філе шкіркою вниз викладають на холодну пательню та ставлять на середній (чи трохи менше) вогонь. Довести до рум’яної висмаженої скоринки з обох боків.

Покласти філе у тепле місце приблизно на 10 хвилин чи просто загорнути у фольгу.

РЕКЛАМА

На пательню, прибравши зайвий жир, викладають обрізки качки, моркву, селеру, цибулю, порізані довільно. Трохи підсмажити та додати тім’ян, зубок часнику, сіль, перець та червоне сухе вино.

Випарити зайву рідину та додати шматочок вершкового масла. За бажання можна додавати різні ягоди для смаку. Готовий соус потрібно процедити через сито.

РЕКЛАМА

Знов викласти філе качки на пательню, додати сіль та перець. Час обсмажування — до 1 хвилини.

Розрізати філе навпіл та подавати з соусом.

«Просмажка у цьому випадку вийде медіум (можливо medium rare, якщо грудка велика). Тож тренуйтеся і знаходьте яка краще на ваш смак, але не раджу пересмажувати — грудка стає сухою», — порадив Володимир Ярославський.

Раніше ресторатор поділився секретом — аби деруни були ароматніші та ніжніші, він радить додавати цибулю та сметану.

Фото — скріншот

664

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів