ПОИСК
Україна

Сильна пожежа під Києвом: в поліції назвали причину (фото, відео)

17:27 15 травня 2023
Пожежа

У понеділок, 15 травня, в мережу виклали відео з пожежею, що виникла під Києвом — над лісовим масивом піднімався величезний стовп диму.

 

Як уточнили в поліції Київщини, в одному з районів області виникла пожежа - наразі горить лісова підстилка та поодинокі дерева. На місці працює ДСНС.

РЕКЛАМА
Фото поліції

В ГУ ДСНС Київської області попереджали, що ситуація з пожежами в екосистемах загострюється. Впродовж доби на Київщині виникло 27 пожеж, 11 з них - це загорання в природних екосистемах. На визначених територіях, де мали місце часті пожежі, після отримання спеціального дозволу здійснюється аеророзвідка, виявляються місця горіння, спалювання сухої рослинності і виявлення потенційних порушників - паліїв. Зазначається, що рятувальники Київщини 11 разів залучались до ліквідації загорань трав'яного настилу в Обухівському, Білоцерківському, Фастівському, Бориспільському районах.

РЕКЛАМА

Тим часом Київ INFO повідомляє, що пожежа виникла на кордоні Клавдієвського та Святошинського лісових господарств – це територія самозаліснених земель. Орієнтовно біля річки Мощунка. Площа та причини займання наразі не відомі.

 

РЕКЛАМА

Пізніше у ДСНС поточнили, що 15 травня о 14:20 до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання лісової підстилки неподалік с. Нові Петрівці, що у Вишгородському районі. По прибуттю рятувальниками встановлено, що виникло загорання лісової підстилки на площі 15 га.

Фото ДСНС

До гасіння пожежі залучено 25 чоловік та 7 одиниць техніки, з яких від ДСНС 15 рятувальників та 4 одиниці техніки. Для детальної оцінки ситуації використовується квадрокоптер.

Фото ДСНС

Пожежа була локалізована приблизно о 17−30.

Раніше синоптик Ігор Кібальчич повідомляв, що в Україні намітилася тенденція на інтенсивне потепління. Воно триватиме до кінця другої декади травня. Він попереджав, що оскільки у багатьох областях України вже тривалий час відсутні суттєві опади, а середня температура підвищується, то збільшився ризик пожежної небезпеки у лісових та лісостепових районах до 5 класу (максимальний рівень).

Фото поліції

1129

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів