Варення зі слив смакує й само по собі, й з додаванням різних фруктів. Як, наприклад, сливо-яблучно-апельсинове варення.
Але, мабуть, воно буде ще смачнішим, якщо додати у варення шоколад. Таким рецептом ділиться ресурс «Дача. Сад та город».
Інгредієнти:
- 500 г стиглих слив без кісточок;
- 250−350 г цукру;
- 100 г води;
- 50 г гіркого шоколаду.
Читайте також: Гострий сливовий соус з часником та карі — ідеально взимку до м'яса
Приготування:
- Сливи помити, розрізати навпіл і прибрати кісточку. За бажанням можна нарізати сливи дрібніше, щоб зробити консистенцію варення одноріднішою.
- Приготувати сироп: налити в каструлю воду, додати цукровий пісок і довести все до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Коли сироп буде готовий, опустити в нього підготовлені сливи. Довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму. Періодично помішуючи, варити сливи протягом 20 хвилин.
- Через зазначений час відправити до слив в сиропі поламаний на шматочки шоколад та варити ще 10 хвилин, помішуючи.
- Коли сливове варення з шоколадом буде готово, розлити його в стерилізовані банки, щільно закрити кришками і укутати в рушники або плед. Коли банки охолонуть, прибрати їх до комори.
Раніше кулінарка Наталія Козоріз ділилася рецептом сливово-яблучного повидла.
Фото Pixabay
145Читайте нас у Facebook