Яблучно-сливове повидло: ідеально для холодних ранків
Воно виходить густим без згущувачів, буде ідеально на Різдво на пампухи, і на рогалики, і на пиріжки. Та й вранці до млинців теж вийде дуже смачно, каже кулінарка Наталія Козоріз. А ще з таким повидлом можна приготувати гомбовці або пляцок «Досконалість».
Інгредієнти:
- 2 кг чищених від кісточок і від хвостиків яблук (від шкірки не чистити)
- 1.5 кг чищених від кісточок слив
- 100 г води
- 2 кг цукру
Приготування:
Яблука і сливи скласти в казанок, щоб ви були впевнені, що дно не пригорає, додати води і під кришкою тушити до кашоподібної маси, час від часу помішувати. Перебити все блендером, перетерти через сито. Перетерту масу повертаємо в казан, всипаємо весь цукор. І так варити, час від часу помішуючи, орієнтовно 2 години. Коли набираєте ложкою і назад виливаєте на масу, то воно повинно залишатися на поверхні, не розтікатися. Гаряче повидло розливаємо в стерилізовані банки і закручуємо кришками.
Нагадаємо рецепт варення «слива в шоколаді».
1325Читайте нас у Facebook