Факти
яблучне варення

Неймовірно смачне яблучне варення: рецепт бюджетних ласощів

Ольга СМЕТАНСЬКА, «ФАКТИ»

25.10.2023 22:32

Хто ж не любить яблучне варення? Воно ніжне та ароматне. Такі ласощі можна їсти з чаєм, оладками, сирниками, вівсянкою

А приготувати його не так складно, як здається на перший погляд. Крім того, яблучне варення, виготовлене в домашніх умовах, дуже бюджетне.

Рецептом ласощів поділилася відома кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.

— Це дуже цікава технологія, — каже Елла Іванова. — Спробуйте — гадаю, вам сподобається. Таке варення ніжне та смачне, як цукати. Думаю, воно сподобається всім у сім'ї — і дорослим, і дітям.

Яблучне варення

  • 2,5 кг яблук
  • 700 г цукру
  • 50 г оцту 9-відсоткового

Яблука очищаємо та нарізаємо. З'єднуємо яблука, цукор та оцет. Накриваємо зверху тарілкою та залишаємо приблизно на 12 годин у прохолодному місці.

Потім доводимо до кипіння і варимо до загусання приблизно годину, до красивого карамельного кольору. Перекладаємо в суху чисту баночки і не закриваємо кришкою до повного остигання. Тільки потім можна закрити кришкою.

Спробуйте! Сподобалося? Смачного!

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти приготування яблучно-сливового повидла, а також домашнього варення з шипшини — ідеального засобу для зміцнення організму в холодну пору року.

Читайте також: «Вишукані смаки варення — агрусове з апельсином, ожинове з кавою, грейпфрутове з вермутом», — кулінарка Олена Рубльова

Фото з альбому Елли Іванової