Менше солі, більше фруктів плюс спеції за смаком: Клопотенко розповів, як зміниться шкільне харчування
Відомий український шеф-кухар і ведучий популярних кулінарних передач Євген Клопотенко розповів про зміни в організації шкільного харчування.
У Instagram повідомив, що уряд затвердив нові норми для шкіл і дитячих садків.
«З найважливішого — дозволили спеції», — пише Євген Клопотенко і уточнює, що йдеться не про червоний перць, а про куркуму та ароматні трави, які тепер можна додавати у страви.
«Що ще зробили. Зменшили кількість солі і цукру. Так, страви спочатку здаватимуться не такими насиченими. Але в перспективі українці навчаться відчувати природній смак продуктів. До того ж, кількість солі та цукру зменшуватимуть поступово, щоб діти встигли адаптуватися. Збільшили кількість фруктів і м'яса, зменшили кількість хліба», — пише шеф-кухар.
Раніше Євген Клопотенко розповів, як приготувати солоний чізкейк — сирний пиріг з томатами .
Фото зі сторінки Євгенія Клопотенко в соціальних мережах.
575Читайте нас у Facebook