- 14:00 Нарешті: мережа відреагувала на нову пісню Тіни Кароль
- 13:52 Скандали, неефективність і шалені витрати. Депутати взялися за перевірку НАБУ: що відомо
- 13:39 Курс євро в Україні: що прогнозують у банках для євровалюти в середині липня
- 13:29 Запечений кабачок із сиром: виглядає святково, а готується за лічені хвилини
- 12:53 На заході — град та шквали, на сході — «африканська» спека: яку погоду синоптики прогнозують на вихідні 12−13 липня
- 12:20 «Повернення в Україну — не поразка. Це новий шанс»: про життя в Чехії розповідає дизайнерка Анна Моргун, яка ледве вижила під час окупації Київщини
- 12:09 Частині українців дозволили тимчасово платити за комуналку менше та знімати гроші з банківських карток без комісії
- 11:33 Ворожі безпілотники атакували будівлю ТЦК в Одесі, — ЗМІ
- 11:33 Вершкове масло в Україні буде й надалі дорожчати: до чого тут Євросоюз
- 11:09 Красуню-тенісистку застрелив рідний батько: причина вражає
- 10:58 «Росія не буде чекати, поки Європа підготується до російського удару. Він досить ймовірний ще до кінця цього року», — Валерій Пекар
- 10:32 Дрон з білорусі залетів до Литви: у міноборони країни зробили заяву
Краффін — гібрид круасана і маффіна. Сьогодні ці ласощі популярні у всьому світі. Приготувати краффін можна і до Великодня.
Про те, як це зробити, «ФАКТАМ» розповіла кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше поділилася швидким рецептом смачної паски на жовтках.
— Ми продовжуємо пробувати нові рецепти, — каже Елла Іванова. — Сьогодні готуємо краффін. Це просто і смачно.
Краффін
Інгредієнти для опари:
- 100 грамів молока
- 1 чайна ложка цукру
- 1 столова ложка борошна
- 6 г пресованих дріжджів
Інгредієнти для тіста:
- 50 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 2 жовтки
- 250 г борошна
- дрібка солі
- 5 г ванільного цукру
Інгредієнти для начинки:
- 30 г вершкового масла
- 50 г родзинок
- сік і цедра апельсина
- мигдальні пелюстки
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. З'єднуємо молоко, цукор, дріжджі, борошно. Перемішуємо. Накриваємо і залишаємо в теплому місці, на 40 хвилин. У родзинки додаємо цедру і сік апельсина.
Збиваємо жовтки з цукром і ванільним цукром. Додаємо масло і продовжуємо збивати.
Додаємо опару, борошно, сіль і замішуємо тісто. Даємо тісту добре підійти.
Розкачуємо тонко, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо родзинки і мигдалеві пелюстки. Звертаємо рулет. Розрізаємо, не доходячи до краю. Формуємо краффін. Викладаємо у форму.
Даємо постояти до збільшення об'єму у 2 рази. Випікаємо при 180 градусах 10 хвилин, далі при 160 градусах — 30−35 хвилин. Смачного!
Читайте також: Апельсинова паска зі свіжою журавлиною: новий смак святкових ласощів
Фото з альбому Елли Іванової
1927Читайте нас у Facebook